Nemtii ofera stagii de ucenicie pentru tineri. Vezi ce meserii se cauta si aplica la AMOFM

Ești tânăr, îți dorești să muncești, dar ai fost refuzat de zeci de ori, tocmai pentru că în școală, n-ai învățat nicio meserie? Continuă căutările. Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti organizează preselecţie pentru tinerii care doresc să urmeze cursuri de ucenicie/stagiatură pe o perioadă de 3 ani la angajatori din Germania, în cadrul programului de formare profesională duală MobiProEU – The Job of my Life, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Programul a fost lansat în anul 2013 de Ministerul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania, prin intermediul Agenţiei Federale de Muncă şi al Centralei de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV.

Conform AMOFM, sunt disponibile 67 de posturi în meserii precum bucătar, cofetar, brutar, lucrător comercial în vânzarea produselor de panificaţie, îngrijitor persoane vârstnice, electronist tehnică energetică şi instalaţii de clădiri, mecanic procesare în sticlărie, mecanic industrial, mecatronist frigotehnist, mecanic prelucrare sticlă plană, constructor prefabricate din beton, mecanic construcţii, constructor montator de structuri metalice.

Instituţia menţionează că pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani, care dispun de o diplomă de studii (şcoală profesională, bacalaureat sau licenţă, fără diplomă de masterat), care în ultimele 3 luni, anteriori înregistrării în acest program, nu au locuit în Germania şi care nu au beneficiat încă de ucenicie/stagiatură în ţara de origine sau în altă ţară.

În cadrul programului de formare profesională duală, tinerii beneficiază de finanţarea unui curs de limba germană în România şi în Germania, de alocaţii de călătorie, pentru relocare şi pentru asigurarea mijloacelor de trai în Germania, precum şi de alocaţie pentru copii, în cazul persoanelor care au copii minori în întreţinere.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *