Intre minciuna si adevar, Ionel Dinu a ales intotdeauna adevarul

În ultima perioadă, am observat că adevărul a devenit apanajul nebunilor, cel puțin așa susțin unii care se dau drept atotștiutori. Oameni care nu au nimic de spus , nemaivorbind de faptul că nu au nimic de demonstrat, iau așa poziția omului de la Hamangia, atât de asemănătoare cu cea a unui om ce stă pe scaunul de la toaletă, căruia probabil vreun cârcotaș i-a tras până și acel scaun de sub fund, aceasta nemaifiind vina sculptorului. Și uite cum stătea el cu mâna sub falcă și se scremea să mai emită câteva idei, criticii de artă au botezat sculptura  bietului om ce se găsea într-un loc unde nimeni nu are voie să te deranjeze, Gânditorul de la Hamangia.

Astfel de gânditori, când ne găsim într-un anumit loc, suntem cu toții. Dar nu toți avem pretenția că suntem deținătorii adevărului absolut, ca să ne putem permite să-i etichetăm pe unii sau pe alții, funcție de interesul care poartă fesul, drept nebuni doar pentru faptul că au curajul să spună adevărul, atunci când altora le tremură grisinele tăcând, darămite să mai și spună adevărul. În schimb acești analiști autodeclarați ridică la rang de cinste niște abjectități umane, a căror moralitate, cinste și onestitate sunt deplorabile.

Eu, și ca mine sunt din ce în ce mai mulți, prefer să apreciez, să scriu și să-l promovez pe unul care spune adevărul, în detrimentul minciunii. Prefer să-l ajut pe “nebunul” sărac, dar cinstit, care riscă să-și atragă oprobiul pseudo politicienilor autohtoni, decât să lase pe drumuri niște oameni, a căror singură vină este aceea că primarului nu-i place, sau nu suportă să i se spună adevărul și unde pui, să fie  nevoit să-l mai și respecte.

Un astfel de om politic, atipic pentru mocirlopolitica în care ne bălăcim cu toții este după umila mea părere consilierul local Ionel Dinu, care are curajul să spună adevărul, indiferent de consecințe.

Ionel Dinu a fost singurul dintre consilierii locali care a avut curajul să ia taurul de coarne și să intre într-o luptă directă, cu argumente bazate pe un studiu aprofundat al legislației în vigoare, cu primarul Barbu, în ceea ce privește restructurarea din cadrul poliției locale, urmare a căreia  29 de polițiști locali rămâneau fără obiectul muncii.

Ionel Dinu are curajul să laude un partid, din cadrul căruia a fost izgonit, spunând ori de câte ori are ocazia, că PNL-ul are posibilitatea unei relansări în elita politicii locale și mai ales să vorbească laudativ despre un potențial contracandidat la fotoliul  de primar,  despre care spune că are șanse reale să câștige primăria Giurgiu, iar dacă se va înscrie în PNL, acest partid poate redeveni numărul 1, dintre partidele politice din județul Giurgiu.  

Tot Ionel Dinu are curajul să-l laude pe senatorul Nicolae Bădălău, președintele partidului de guvernământ din teritoriu, despre care spune care are o capacitate organizatorică extraordinară. Și ca să scoată și mai mult în evidență acest lucru, face o glumă spunând despre vicepreședinți că au fost votați în remorcă. Neînțelegând ce a vrut să spună, legat de vicepreședinții PSD care au fost votați în remorcă, după conferința de presă, i-am cerut amănunte. Zâmbind șugubăț, mi-a spus că este vorba despre un banc, pe care mi l-a spus imediat .

“ Se spune că un cioban avea câteva sute de oi, care de un timp începuseră să nu mai mănânce, de aici și scăderea producției de lapte și ce era și mai grav, era faptul că acestea behăiau întruna, fără întrerupere. Ciobanul nostru, speriat ca oile lui să nu aibă vreo boală fără leac,  a dat fuga la medicul veterinar, căruia i-a spus întreaga poveste. Atunci medicul l-a întrebat. Dar berbec ai? Ciobanul i-a spus că nu. Atunci fă bine și du-le la berbec. Zis și făcut, a doua zi urcă oile în remorca tractorului și le duce la  târla unui alt cioban care avea berbec. Începuseră oile să mănânce câte ceva, începuseră să dea și ceva lapte, dar parcă behăiau mai tare. Le duce și a doua zi, la fel. Atunci ciobanul dă fuga iar la veterinar și îi spune aproape pe nerăsuflate, că oile continuă să behăie neîntrerupt. După ce l-a ascultat, medicul veterinar îi spune. Dute cu oile la berbec dimineață la prima oră. Ciobanul obosit nu reușește să se trezească la prima oră. Vine la el ciobănița și îi spune aproape țipând. Dar trezește-te măi bărbate, că oile… s-au urcat singure în remorcă.”

Cam așa sunt și vicepreședinți ăștia de la PSD,  se urcă singuri în remorcă.     A concluzionat Ionel Dinu .

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *