Florian Nicolae crede in fair play-ul alegerilor…

După revoluția din 1989 sau ce-o fi fost, noi românii, dar mai ales giurgiuvenii am devenit specialiști în fotbal , politică și în mod special în scenarii. Prin aceste scenarite unii dintre gazetarii locali încearcă, am să folosesc și eu o expresie des întâlnită în presa locală,  băgarea bățului prin gard. Eu personal nu știu la ce se referă această expresie, în schimb știu un alt banc care spune că Ion era vecin cu Ioana și doar un gard din scândură îi despărțea. Din când în când Ioana se proptea cu fundul în gard și aplecată  îi  cășuna să smulgă un copăcel din rădăcină și gemea săraca de mama focului,  probabil din cauza efortului. În tot acest timp  Ion lipit de gard vorbea cu Bicu, soțul Ioanei  aflat în curte, care-i spunea lui Ion că dorește să renunțe la funcția de primar din Cocârlatele unde încă mai era  primar. Atunci ca prin minune Ion răsufla  adânc și ușurat, iar  Ioana  renunța ca prin farmec la smulsul copăcelului și începea să țipe la Bicu drăcuind-o de mama focului pe una DaNA despre care aflase ea că ar fi motivul pentru care Bicu nu mai vroia să fie primar.

Pornind de la scenariile apărute în presa locală care fac trimitere către domnul deputat Florian Nicolae și din dorința de a afla adevărul am stat de vorbă cu domnul deputat,  căruia i-am prezentat ce se mai scrie prin presa locală  rugându-l să comenteze ceea ce a apărut în presă. De mult timp nu l-am mai văzut pe Florian Nicolae să râdă cu atâta pofta. După ce s-a oprit din râs mi-a spus:

„Nu cred că așa ceva se poate comenta. Cred că asemenea mie, cei care mă cunosc, și nu sunt puțini,  au râs cu lacrimi când au citit asemenea informații de domeniul SF-ului. Cred că nici cei  care au scris nu au luat în serios așa ceva, ce seamănă mai degrabă cu o parodie. Nu mă pot supăra pe jurnaliștii noștri locali,  nu dumnealor sunt de vină. Vremurile pe care le traversăm împreună sunt vinovate. Motivele care au stat la baza nerealizărilor , a dorințelor manifestate de români au fost generate de mai mulți factori,  printre care unul extrem de important a fost și este încă instabilitatea economică la nivel european, disensiunile existente între partidele politice care au uitat pentru ce i-au ales oamenii.  Prioritatea dumnealor în momentul actual devenind realizarea de venituri pentru castele din care fac parte și venituri personale, indiferent de modul cum acestea sunt realizate și aici mă refer la furturile exorbitante făcute din visteria statului. Faptul că la nivelul cel mai înalt al statului au ajuns astfel de oameni constituie un mare semn de întrebare pentru noi toți. Acesta este motivul pentru care nu mă pot supăra pe cei care lucrează în presă.  Datorită nivelului de trai foarte scăzut sunt nevoiți să facă și să spună lucruri în care nu cred, unele dintre ele chiar împotriva voinței lor . Fac acest lucru pentru a putea asigura pâinea familiei lor,  nu din alte considerente partizane. Giurgiu este un oraș prea mic ca să suporte ură. Eu personal îi cunosc pe toți jurnaliștii locali și îmi doresc ca după alegeri să ne salutăm cu același respect ca și până acum. O singură rugăminte doresc să le adresez, un minim de decență.

Despre pregătirea alegerilor locale vă pot spune că noi, PNL-ul suntem în grafic. S-au înființat toate organizațiile de pe lângă secțiile de votare. Eu personal sunt nevoit să mă prezint și la Parlament, dar asta nu înseamnă că odată revenit în Giurgiu nu-mi continui activitatea alături de colegii mei de partid. Cea mai mare preocupare a mea este interacționarea  cu oamenii după stradă,  pentru că numai așa pot afla cu ce probleme se confruntă și care sunt așteptările dumnealor de la noul primar. Am promis și giurgiuvenii se vor convinge că totdeauna am spus și voi spune adevărul,  Giurgiu trebuie să îmbrace forma pe care giurgiuvenii  și-o doresc și nu ce vor  anumite grupuri de interese. Cunosc o serie întreagă de investitori care au dorit și încă doresc să investească în Giurgiu, fapt  ce ar  duce la o creștere semnificativă  a locurilor de muncă în oraș,  dar din păcate,  din relatările dumnealor  am înțeles că s-au confruntat cu o serie de piedici puse de executivul primăriei. Am încredere în giurgiuveni,  în puterea lor de a discerne binele de rău, giurgiuvenii sunt capabili să separe grâul de neghină.  Motivul care a determinat dorința mea de a candida pentru funcția de primar a fost impusă de voința giurgiuvenilor care mi-au solicitat să fiu primarul dumnealor. Știu la ce muncă mă înham.  Știu că administrația implică o foarte mare responsabilitate și discernământ asupra deciziilor luate.  Dar am curajul să fac acest pas, convins fiind  că mă vor ajuta giurgiuvenii cu care mă voi sfătui de fiecare dată,  înainte de a lua vreo decizie  extrem de importantă.

În final doresc să le adresez o rugăminte, un mesaj celor cu care mă aflu acum în competiție. Dumnealor  trebuie să înțeleagă că nu am nimic personal cu domniile lor,  ba dimpotrivă am fost și putem fi în continuare prieteni.  Cred că a sosit momentul ca Giurgiu să poată deveni un exemplu unde fair play-ul să fie la el acasă. Să ne „luptăm” în idei și programe de dezvoltare a comunității noastre și să le lăsăm libertate  deplină giurgiuvenilor să aleagă. „

Am  plecat de la domnul deputat  zâmbind amar în timp ce în cap mi se repeta aproape obsesiv, fair play, fair play …

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *