De-a rasu plansu. Consilierii judeteni PNL Giurgiu voteaza impotriva propriilor proiecte …

Despre presă se spune că este câinele de pază al societăţii. Dar pentru realizarea acestui deziderat este imperios necesar să fi echidistant. Să nu ai simpatii sau antipatii faţă de nici una dintre formaţiunile politice. Să le tratezi pe toate în mod egal şi atunci când vreuna dintre ele, prin deciziile pe care le ia  aduce  deservicii acestui popor atât de greu încercat în ultimii 27 de ani, trebuie tratată ca atare. Nu cred că vreunei formaţiuni politice să-i convină atunci când le sunt prezentate greşelile, ca să nu le spun altfel, consumatorilor de presă, care în preajma alegerilor sunt cei care hotărăsc dacă îi vor mai vota sau nu pe cei care se joacă cu vieţile lor şi mai ales cu viitorul copiilor.  

Încerc să-mi explic şi nu reuşesc ce se întâmplă cu consilierii judeţeni ai PNL-ului giurgiuvean. Pe majoritatea dintre ei îi cunosc şi pot afirma, fără teama că greşesc, că sunt oameni care au meritat votul concetăţenilor. Sunt oameni integri, oameni foarte bine pregătiţi profesional în domeniile dumnealor de activitate şi au o vastă experienţă politică. Surprinzător pentru majoritatea giurgiuvenilor a fost comportamentul lor, cu scuzele de rigoare mie cel puţin mi s-a părut deviant, total rupt de realitate de la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Giurgiu.

Nimeni nu mă poate acuza de vreun sentiment de simpatie faţă de preşedintele consiliului judeţean Marian Mina, pe care nu de puţine ori l-am criticat atunci când a greşit şi-l voi critica de fiecare dată atunci când va propune proiecte de hotărâri împotriva giurgiuvenilor sau când prin deciziile lui pot apărea suspiciuni de fraudă,  care posibil vor constitui subiectul unui alt material.

Numai că, de această dată, mare parte dintre proiectele de hotărâri emise de executivul Consiliului Judeţean Giurgiu sunt proiecte pe fonduri europene a căror derulare a fost începută încă din mandatul trecut, atunci când preşedintele consiliului judeţean era Vasile Mustăţea, iar vicepreşedinte era Dumitru Gavrilă, ambii membrii PNL, care alături de ceilalţi consilieri PNL , ( majoritatea se regăsesc şi acum în formula  actualului consiliul judeţean ) printr-un efort susţinut, alături chiar şi de consilierii PSD, care odată puşi în faţa argumentelor prezentate au votat favorabil  ceea ce a dus la începerea  derulării proiectelor. Ori acum tu, PNL,  iniţiatorul acelor proiecte să votezi împotrivă fără nici o argumentaţie pertinentă  este de-a dreptul strigător la cer.  

Dacă cumva există suspiciuni de fraudă sau de firme agreate politic şi care execută lucrări de proastă calitate este o altă poveste. Există organisme abilitate ale statului care pot lua măsuri pe cale de consecinţă. Dar dumneavoastră, consilieri PNL,  vă puteţi opune reparării drumurilor judeţene care şi aşa sunt vai mama lor  pline de gropi ? Nu cred că vreţi să auziţi pe cine înjură şoferii care-şi rup maşinile în craterele după drumurile patriei. Pe cine credeţi că vor vota oamenii la viitoarele alegeri? Pe cei de la PNL care se opun reamenajării drumurilor judeţene sau pe cei de la PSD care doresc să facă acest lucru? Şi culmea ironiei, consilierii judeţeni PNL se opun propriilor proiecte!

Dacă aşa cum se spune prin târg, consilierii judeţeni PNL execută în tocmai şi la timp ordinele primite de la şeful partidului, Marin Anton, acest mod de a face politică este total neadecvat, aducând grave prejudicii de imagine partidului. Sau, cine ştie, poate domnul Marin Anton este agent infiltrat al PSD-ului în PNL. Glumesc. Oare ?

I.C.MANDU

 « (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *