Alexandru Vladu mai vigilent decat parlamentarul Niculae Badalau …

După terminarea concediilor, ALDE Giurgiu a ţinut prima conferinţă de presă  promiţând că de acum vor urma obişnuitele conferinţe săptămânale. La conferinţă au participat:  Alexandru Vladu, Andrei Ovidiu,  Adrian  Alexandru Simionescu şi poetul, crezător într-o lume mai bună, Ionel Muscalu.

Alexandru Vladu a punctat un lucru foarte important, omis din păcate de ceilalţi oameni politici giurgiuveni care ne reprezintă în Parlamentul României şi anume că există posibilitatea reducerii vârstei de pensionare pentru giurgiuveni cu 2 ani. Despre acest lucru Alexandru Vladu a spus că marţi,  Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care reduce cu 2 ani vârsta standard de pensionare în cazul persoanelor care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluare remanentă. În acest sens  în proiectul de lege sunt trecute oraşele: Baia Mare, Copşa Mică, Slatina, Târgu Mureş, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea. Probabil aşa cum se întâmplă la noi, pe repede înainte, senatorul Niculae Bădălău, cel mai reprezentativ parlamentar giurgiuvean a omis că giurgiuvenii s-ar putea bucura şi ei de acest privilegiu acordat prin lege ca şi locuitorii din Râmnicu Vâlcea  existând  o similitudine cu Giurgiu, deoarece şi la noi a funcţionat un combinat chimic de produşi cloruraţi, combinat chimic care a fost închis tocmai datorită poluării.  Şi azi există în Giurgiu zone de teren poluate care trebuie decontaminate pentru a fi redate circuitului agricol sau edilitar.

Alexandru Vladu a promis că va interveni cu o inţiativă în acest sens,  făcută către grupul parlamentar ALDE, grup care să solicite colegilor din alianţa guvernamentală modificarea proiectului de lege prin adăugarea oraşului Giurgiului alături de celelalte oraşe din ţară care au avut de suferit de pe urma poluării remanente.

Andrei  Ovidiu a vorbit despre stadiul alegerilor interne la nivelul comunelor din  judeţ, alegeri despre care a spus că sunt în proporţie de peste 90% finalizate. Totodată a precizat faptul că aparent toată lumea a fost în concediu, numai că realitatea din teren contrazice acest lucru, deoarece în această perioadă au fost realizate filiale judeţene ALDE în mai toate localităţile şi speră ca până în luna noiembrie să nu mai existe comună în judeţul Giurgiu în care să nu activeze  organizaţii ALDE.

Adrian Alexandru Simionescu i-a ţinut locul, dacă se poate spune aşa, primarului comunei Daia, care ar fi trebuit să vorbească de sărbătoarea ce urmează să aibă loc mâine, 09 septembrie cu ocazia zilei comunei Daia. Dar cum primarul este prins în febra pregătirilor, despre acest lucru a vorbit  Adrian Alexandru Simionescu şi nu a făcut-o deloc rău.

Despre Ionel Muscalu numai de bine. Cu siguranţă în foarte scurt timp ne va oferi subiecte incitante, interesante şi prezentate într-o manieră cum numai el este capabil.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *