Ziua Internațională a Siguranței pe Internet

Ziua Internațională a Siguranței pe Internet

Ziua Internațională a Siguranței pe Internet este marcată în fiecare an, la nivel global, în circa 200 de state, în luna februarie, cu scopul de a promova necesitatea conștientizării de către utilizatori a principalelor vulnerabilități din mediul online și a modalităților de protecție.

Secția „Împrumut carte pentru adulți” a Bibliotecii Județene „I.A. Bassarabescu” Giurgiu s-a alăturat campaniei internaționale de informare privind importanța siguranței în mediul online și, în cadrul parteneriatului încheiat cu Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan” din Giurgiu, Mihaela Drăgnuță, bibliotecar, a desfășurat ieri, 6 februarie 2024, la clasa a XI-a C, prof. coord. Adriana Coscai, acțiunea de informare „Pe Internet nu există secrete!”, menită să ofere bune practici de securitate cibernetică și utilizare responsabilă a telefoanelor mobile și a tehnologiilor digitale. Este evident că tehnologia are un rol important în viața cotidiană și este chiar indispensabilă în multe situații. Ne folosim de ea zilnic, indiferent dacă scriem un e-mail, ascultăm muzică, urmărim un film, participăm la o întâlnire sau desfășurăm cursuri online. Din păcate, însă, există oameni sau organizații care pot profita de toată această efuziune pe internet, furând date și informații personale și, de aceea, activitatea noastră a vizat conștientizarea tinerilor, care sunt categoria cea mai vulnerabilă, cu privire la utilizarea internetului și a tehnologiei în mod responsabil, astfel încât să se evite scurgerile de date și informații.

Elevii au discutat liber pe marginea acestei teme, au povestit despre experiențele trăite pe internet și despre diverse situații cu care s-au confruntat și au înțeles, în urma discuțiilor purtate, că măsurile de siguranță în mediul virtual sunt la fel de necesare precum cele din viața reală.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *