ZICI … să citim împreună!

ZICI … să citim împreună!

ZICI – Ziua Internațională a Cititului Împreună este o inițiativă Lit World, lansată în 2010 pentru a celebra bucuria de a citi și este sărbătorită în fiecare an, în luna februarie, de milioane de oameni din lumea întreagă.

Miercuri, 7 februarie 2024, Secția Împrumut Carte pentru Adulți a Bibliotecii Județene „I.A.Bassarabescu” Giurgiu a desfășurat, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan” Giurgiu, activitatea: NICI O ZI FĂRĂ LECTURĂ! DACĂ NU AI TIMP SĂ MERGI LA BIBLIOTECĂ, VINE BIBLIOTECA LA TINE!

Elevii clasei a XII-a P au participat cu plăcere la sesiunile de lectură coordonate de doamna prof. Vochițoaia Cristina și, cu entuziasm și implicare, au lecturat fragmente din cărțile oferite în dar de Mihaela Drăgnuță, bibliotecar. A fost o activitate interactivă, în cadrul căreia s-au evidențiat beneficiile cititului cu voce tare și prin care s-a dorit promovarea colecțiilor și serviciilor bibliotecii și apropierea tinerilor de lectură. Cititul favorizează acumularea constantă de informații relevante pentru viață, stimulează creativitatea, imaginația, dezvoltă gândirea și îmbunătățește memoria, crește capacitatea de concentrare, alungă singurătatea, fiind o excelentă modalitate de a petrece timpul liber.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *