Vremea se strica incepand de marti. Cat de mult scad temperaturile si unde va ploua

Vremea se strica incepand de marti. Cat de mult scad temperaturile si unde va ploua

Vremea devine rece în zilele următoare și ne putem aștepta la ploi însoțite de descărcări electrice. 

VREMEA MARȚI 

Miercuri, vremea devine în general instabilă si temperaturile scad fata de intervalul precedent în majoritatea zonelor. Este înnorat, temporar accentuat şi cad averse însoţite de descărcări electrice pe spaţii relativ extinse în vestul, sudul ţării, la munte şi local în rest. Pe arii restrânse, în Oltenia, în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. Izolat vor fi şi condiţii de grindină. La munte, la altitudini de peste 1800 m, precipitaţiile sunt mixte. Vântul sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în sudul litoralului şi 23 de grade în nord-vestul extrem al tarii. Pe litoral sunt si condiţii de ceaţă.

In Bucuresti, vremea devine instabilă – este înnorat temporar accentuat şi vor cadea averse, nu insemnate cantitativ si, posibil, însoţite de descãrcãri electrice. Vântul sufla moderat, cu unele intensificări in a doua parte a zilei. Temperatura maximă, mai scãzută decât în zilele precedente, se opreste la 15…16 grade.

Vremea va deveni în general instabilã. Pe arii relativ extinse se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului, pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. În zona înaltă, la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi ziua, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste. Temperatura scade. La amiaza vor fi 7 grade la Paltinis, 9 la Predeal, 6 la Semenic, 7 grade la Sinaia 1500, 11 grade la Arieseni si 5 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

In regiunile intracarpatice cerul se va innora progresiv si va ploua in Banat si Crisana si la munte dar izolat si in restul regiunilor. Pot fi cantitati de apa peste 15 l/mp cel mai probabil in Banat. Sunt si conditii de grindina. Maximele vor fi intre 14 grade in depresiuni si 22-23 de grade in nord-vest.

In sud, nori si ploi, pot fi si cantitati de apa mai mari de 15 l/ mp cel mai probabil in Oltenia Vintul se va intensifica, ca dealtfel in aproape toata tara. Iar temperatura scade. La amiaza vor fi 17 grade la Drobeta, 16 la Craiova si Rm Vilcea, 17 la Giurgiu si 14 la Buzau.

Ploua si in Dobrogea, bate vintul si se raceste. 14 grade maxima la Tulcea, 11 la Constanta, 9 grade la Mangalia.

In Moldova, azi, se mai arata un pic de soare doar in partea de nord a regiunii. Ploua si aici, pe arii restrinse, iar maximele scad fata de ieri : 18-20 de grade in jumatatea de nord si 14-15 grade in cea sudica.

VREMEA MIERCURI

Miercuri, vremea se va menține în general instabilă. Va ploua pe arii relativ extinse în vestul, sudul țării si la munte și local în restul zonelor. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Izolat vor fi condiții de grindină. La munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări izolate.

Temperaturile mai scad astfel incit ajung în jurul mediilor climatologice -maximele se vor incadra între 11-12 grade pe litoral si 19 la Oradea.

In sud, miercuri cerul va fi temporar innorat, favorabil averselor însoțite de descărcări electrice. Ne trezim cu 5-7 grade dimineata, iar la amiaza nu se vor depasi 17 grade.

VREMEA JOI

Joi, in vest, centru si nord, vremea se va răci accentuat (maximele coboara sub valorile medii normale ale datei) si temporar va ploua pe arii extinse. În restul teritoriului regimul termic va fi in continuare apropiat de cel normal și mai ales spre seară, local, se vor semnala averse și descărcări electrice. În zona montană precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse se vor acumula cantitățile de apă mai însemnate. Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, viteze mai mari urmând a se înregistra în sud-vest și la munte. Maximele, joi la amiaza, se vor încadra între 8-9 grade in depresiuni si in nordul Moldovei, si 18-19 grade in sud-est (Giurgiu, Calarasi, Tulcea 18, Bucureşti 19).

 

Cronica Giurgiuveana

One thought on “Vremea se strica incepand de marti. Cat de mult scad temperaturile si unde va ploua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *