Vizita Ministrului Sănătăţii la Giurgiu a scăpat Spitalul Judeţean de Urgenţă de bălării …

Vizita Ministrului Sănătăţii la Giurgiu a scăpat Spitalul Judeţean de Urgenţă de bălării …

Vineri, 20 aprilie, Spitalul de Urgenţă Giurgiu s-a “bucurat” de vizita anunţată a Ministrului Sănătăţii, doamna Sorina Pintea. După vizitele inopinate în alte spitale din ţară, unde au fost constatate nereguli grave în ceea ce priveşte nerespectarea normelor obligatorii de igienă şi alte nereguli ce ţin de managemenul deficitar  s-au luat măsuri coercitive. Chiar am crezut că a apărut şi cel de-al treilea ministru, în afară de Petre Daia şi Răzvan Cuc, care doresc să se implice cu adevărat în problematica ministerelor pe care le conduc. Din păcate vizita anunţată a Ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, de la Giurgiu a demonstrat contrariul.

Pentru mulţi dintre giurgiuveni este evident faptul că Ministrul Sănătăţii a venit la Giurgiu să încerce să repare ceva din imaginea negativă a PSD-ului local, asta în condiţiile în care se mai poate repara ceva, PSD-ul giurgiuvean aflându-se în acest moment într-o cădere vertiginoasă în preferinţele electoratului. O formă mascată de campanie electorală ieftină în care nici cel puţin oamenii de stânga nu mai cred.

Urmare a vizitei anunţate, Spitalul de Urgenţă Giurgiu a fost supus unui adevărat asediu. Meseriaşii văruiau şi vopseau, peisagiştii coseau bălăriile, doar în curtea bisericii au uitat să cosească. Tot personalul medical a fost implicat în acţiuni de igienizare, bolnavilor le-au fost schimbate aşternuturile vechi şi rupte cu altele noi.  În bucătărie, în afară de o curăţenie de mult timp aşteptată, bucătăresele s-au întrecut pe sine, încât sărmanilor pacienţi nu le venea să credă că în spital pot primi o mâncare care să le gâdile papilele gustative. După vizită lucrurile din Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi-au intrat în banalul lor cotidian.

Iată ce spune preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, într-o postare pe facebook-ul personal:

Sănătatea este un domeniu prioritar pentru Guvernul României, dar şi pentru noi, administraţia judeţeană! Am reuşit, în circa 3 ani, să facem la Spitalul Giurgiu cât alţii nu au făcut în 8 ani şi vom continua, atât cât ne va permite bugetul, să sprijinim investiţiile şi dotările Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu!”

Repet: Am reuşit, în circa 3 ani, să facem la Spitalul Giurgiu cât alţii nu au făcut în 8 ani şi vom continua … “

Când are dreptate are! Pe la început mandatului vorbea despre modernizarea căilor de acces din interiorul spitalului. Ce a făcut ? NIMIC! Nu vreau să plictisesc, dar oamenii se plâng în continuare de lipsa medicamentelor din spital, motiv din cauza căruia sunt nevoiţi să-şi cumpere medicamente. Medicii se plâng de lipsa aparaturii de tehnică medicală performantă la un standard european. Lipsa acută a medicilor de specialitate duce la un număr de gărzi din partea acestora  cu mult peste normă. La secţia de Primiri Urgenţe se lucrează cu doar 30% din medicii necesari, iar din această cauză medicii sunt extenuaţi psihic şi fizic, în timp ce pacienţii stau şi aşteaptă în chinuri groaznice să fie văzuţi de un medic. Şi toate aceste lucruri se întâmplă când ştim că de o secundă poate depinde viaţa unui om!

Da domnule Mina, giurgiuvenii vă mulţumesc pentru toate aceste binefaceri şi cele care vor continua!

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *