Viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, partener de încredere pentru toți fermierii din judeţ!

Viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, partener de încredere pentru toți fermierii din judeţ!

Giurgiu este renumit pentru calitatea produselor agricole, dar avem o problemă la colectarea lor de la micii producători și vânzarea produselor agricole direct la magazine.

Consiliul Județean trebuie să devină un partener de încredere pentru toți fermierii din Giurgiu! De aceea printre proiectele mele în calitate de viitor Președinte al Consiliului Județean Giurgiu este și înființarea de noi centre de preluare și valorificare a legumelor la Stănești și Adunații Copăceni, a fructelor la Hotarele.

Centre de colectare a legumelor şi fructelor

Dacă acceptăm că agricultura este activitatea economică de bază a județului, în special în condiţiile susţinerii, tot mai vocale, a produselor româneşti, atunci trebuie să conștientizăm că lipsa asociațiilor de producători reprezintă o problemă cu repercusiuni serioase în privinţa creşterii numărului de locuri de muncă. Reținerile agricultorilor vin din vremuri vechi și, foarte probabil, va mai dura până ce vor fi depășite. Deși administrația are legături directe limitate cu domeniul agriculturii, provocarea asumată, dată fiind importanța activității, este de a construi, pentru început,  3 centre de preluare și valorificare a legumelor si fructelor la Stăneşti, Hotarele şi Adunaţii Copăceni, dat fiind că cel mai important bazin legumicol este consacrat zonei Colibasi, unde sunt constituite, deja, doua centre de colectare legume,  un altul în jurul Giurgiului, fructele de sezon cele mai căutate sunt căpșunele și strugurii din zona Hotarele/Greaca, iar florile sunt produse în sere din Adunaţii Copăceni. Consiliul Județean Giurgiu va deveni un partener de drum lung al mediului antreprenorial agricol în relaţia cu retailerii, prin implicare şi printr-o politică proactivă de a identifica şi crea cele mai bune fluxuri de vânzare produse.

Votează Dumitru Beianu – Președinte Consiliul Județean Giurgiu

 Sponsorizat

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *