Veşti din ce în ce mai bune pentru sistemul medical românesc în lupta cu pandemia de coronavirus

Veşti din ce în ce mai bune pentru sistemul medical românesc în lupta cu pandemia de coronavirus

Graţie implicării europarlamentarilor liberali, printre care îl nominalizăm şi pe europarlamentarul giurgiuvean Dan Motreanu, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş vine cu o veste extraordinar de bună pentru sistemul medical românesc.  Acum,  în plină criză de COVID-19  autorităţile locale sau unităţile medicale pot achiziţiona echipamente medicale sau cele de protecţie medicală , urmând ca acestea să fie decontate din fonduri europene, în limita unui plafon de  350 milioane de euro.

După cum bine ştim nu există pădure fără uscături, care fie din prostie sau din rea voinţă, aceste uscături deja intrate în putrefacţie politică, se pun de-a curmejişul, un fel de Gică Contra, şi fac acest lucru  doar din dorinţa de a arăta că există. Din fericire pentru România uscăturile încep să dispară.

Absolut în toate momentele grele pe care le-a traversat România de-a lungul timpului românii au demonstrat că sunt capabili să se solidarizeze, cu mici excepţii, şi împreună să lupte împotriva unui duşman comun.

Duşmanul nostru este invizibil, dar nu invincibil. În sprijinul infanteriştilor din linia întâi, care în acest război sunt medicii, vine şi Hidroelectrica cel mai mare producător de energie din România  care a aprobat în cadrul unei şedinţe AGA extraordinare,  sponsorizarea a şapte instituţii medicale cu unităţi de primiri urgenţe  cu suma de 10,033 milioane de lei. Spitalului Judeţean de Urgenţe Giurgiu i-a revenit suma de 1.500.000 lei. Acest lucru a fost posibil şi datorită implicării parlamentarilor PNL care au prezentat Ministerului Sănătăţii  un raport detaliat cu situaţia grea în care se găseşte spitalul giurgiuvean.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *