Vendeta senatorului Badalau indreptata impotriva propriului partid este facuta pe persoana fizica conform afirmatiei deputatului Razvan Cuc

Vendeta senatorului Badalau indreptata impotriva propriului partid este facuta pe persoana fizica conform afirmatiei deputatului Razvan Cuc

Trăim vremuri de o incertitudine cum nu ne-a mai fost dat să întâlnim. Interese obscure, fără formă şi chip au reuşit să ne învrăjbească în aşa hal încât au împărţit România în cel puţin două tabere vrăjmaşe în care puţin mai lipseşte să se lase cu vărsare de sânge. Ce este foarte grav este faptul că într-o tabără sunt părinţii iar în cealaltă copiii lor, într-o tabără este sora iar în cealaltă fratele. În cele două tabere de o parte şi de alta se găsesc rude de sânge.

Îmi amintesc cu groază de vorbele spuse de Ceauşescu: „ Tot acest haos este făcut de AGENTURILII STRĂINE … „ Nu ştiu de ce dar se pare că istoria se repetă. Spun acest lucru deoarece nu pot să cred că românii vor să-i distrugă pe români acum când peste puţin timp  urmează să sărbătorim 100 de ani de când a fost înfiinţată şi recunoscută internaţional România aşa cum este ea azi.

Şi totuşi sunt ferm convins că forţele obscure care doresc să ştirbească integritatea României ca să-şi poată duce planul diabolic la îndeplinire au nevoie de anumite cozi de topor. Rolul acestora este acela să distrugă partidul cu cei mai mulţi membri şi simpatizanţi din ţară şi aici mă refer la PSD. PSD care prin măsurile guvernamentale luate a pus piciorul în prag în ceea ce priveşte externalizarea profitului realizat în România către ţările de baştină a multinaţionalelor. O altă problemă care i-a deranjat pe mulţi oameni de afaceri din afara graniţelor ţării şi anumiţi politicieni cărora li s-au cam stricat jocurile este gazul natural din Marea Neagră.

Despre astfel de cozi de topor am discutat cu invitatul meu, deputatul PSD de Giurgiu, Răzvan Cuc în cadrul emisiunii TV Cronica Giurgiuveană. Am vorbit despre oameni de partid care de-a lungul timpului au ocupat funcţii de conducere şi care acum, pe nepusă masă când partidul are nevoie de susţinere unii dintre ei fac o întoarcere de 180 de grade ajungând până acolo încât  să-i ceară demisia lui Dragenea convinşi fiind că numai în felul acesta pot distruge partidul.

L-am întrebat pe Răzvan Cuc ce părere are despre mesajul Ecaterinei Adronescu care îi cere lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate.

Nu înţeleg de ce doamna Andronescu îi cere domnului Liviu Dragnea să facă un pas în spate, spun acest lucru pentru că domnul Dragnea este omul care în urmă cu doi ani de zile se ducea la toate emisiunile şi prezenta programul de guvernare din scoarţă în scoarţă … Asta în timp ce alţii făceau doar figuraţie. … Îmi este greu să cred că acum doamna Andronescu s-a trezit brusc, are aşa o criză de inspiraţie şi face o scrisoare, sau nu, postează un mesaj. Am spus scrisoare în loc de mesaj în virtutea inerţiei văzând că au devenit aşa ca un fel de modă anumite scrisori. Mesaj prin care solicită ca domnul Dragnea să facă un pas înapoi. Eu cred că alţii sunt cei care ar trebui să facă un pas înapoi. … Sunt persoane în partid care au o agendă proprie, care nu are nici o legătură cu partidul, dar care-şi doresc  o creştere personală. Sunt convins că lucrurile se vor rezolva în perioada următoare. Într-un moment greu, cum a fost acest miting prin care se încearcă de anumite persoane denaturarea lui şi transformarea practic în altceva, apar câţiva actuali membri PSD care lovesc în partid. Este inadmisibil aşa ceva! „  

Legat tot de subiectul Andronescu i-am atras atenţia că însuşi senatorul Bădălău, cu care este coleg de partid la Giurgiu, este de acord cu Andoneasca, ba mai mult, îi incită şi pe ceilalţi parlamentari PSD. Despre acest lucru Răzvan Cuc a spus:

Lucrurile din punctul meu de vedere sunt evidente pentru toată lumea. Punctul de vedere al domnului Bădălău este punctul dumnealui de vedere neînsuşit de nimeni altcineva şi aici mă refer la mine, la Alexandru Andrei, la Cristi Marciu şi la majoritatea primarilor din judeţ. Bădălău în acest caz se poate exprima doar pe persoană fizică. „

I-am cerut punct de vedere lui Răzvan Cuc şi despre scrisoarea sdrisă de alţii şi asumată de senatorul Niculae Bădălău.

Doresc să fac o paralelă care mi se pare elocventă. Dacă îmi amintesc bine în acea scrisoare se vorbea de o conducere colectivă. Da ??? Bun. Atunci atunci hai s-o implementăm la Giurgiu. Eu cred că o conducere colectivă este la Bucureşti. Domnul Dragnea înainte de luarea unor decizii se consultă cu toată lumea, dar la Giurgiu conducerea colectivă nu o văd. Fac şi eu o scrisoare pe care o compun eu, mie nu trebuie să-mi scrie nimeni scrisoarea. … Mie nu-mi place să vorbim una la Giurgiu şi  alta la Bucureşti. Să vorbim aceeaşi limbă peste tot. „

Nu aveam cum să evit subiectul prefecta de Giurgiu Nina Carmen Crişu, cu atât mai mult cu cât Bădălău într-o recentă conferinţă de presă a spus că Giurgiu nu a avut prefect mai bun şi că de fapt aceasta  s-a retras. Or toată lumea ştie că prefecta a fost revocată.  Răzvan zâmbeşte amar în colţul gurii şi spune:

„ Mă rog. Ciudat mod de a prezenta problema. Unic aş putea spune. Şi-a dat doamna prefect demisia cu o zi înainte de a fi revocată şi eu nu ştiu ? Acum ce să spun, se pare că fiecare declară ce vrea. Practic prin modul acesta de prezentare, altul decât adevărul, sunt jigniţi giurgiuvenii. … În PSD sunt unii care ar trebui să înţeleagă că nu mai merge cu golăneala. Gata, s-a terminat! Toată lumea trebuie să muncească . Cine nu a înţeles lucrul acesta într-un final se va autoexclude. „

Cu ocazia aceleiaşi conferinţe de presă Bădălău l-a atacat în termeni duri pe primarul oraşului Mihăileşti, Mihai Dobre spunând despre acesta că nu va mai candida niciodată pe listele PSD. De ce ? L-am întrebat pe tânărul deputat.

„ Şi pe mine prestaţia domnului Bădălău la ieşirile dumnealui în conferinţele de presă a  început să mă surprindă,  mai ales după scrisoarea din decembrie. Despre Mihai Dobre ca şi primar oamenii din localitate spun că este un primar gospodar, care efectiv munceşte. Doar aşa prin muncă a reuşit să de o faţă frumoasă  oraşului Mihăileşti.  Cred că este bine ca oamenii să ştie  că primarul Mihăileştiului nu a fost ajutat cât ar fi meritat de către doamna prefect, ba din contră,  i s-au pus beţe-n roate. Cu toate aceste răutăţi Mihai Dobre a rămas fidel partidului.  Nu l-am auzit niciodată să vorbească de rău partidul sau conducerea. Suntem foarte mulţi în acest partid, soldaţi disciplinaţi, până când vedem că se întâmplă nişte lucruri reprobabile. Atunci trebuie să tragem nişte semnale de alarmă ca astfel de derapaje să nu se mai întâmple, ca exemplu în acest sens sunt şi scrisorile prezentate pe la Bucureşti. Când spune Bădălău adevărul?  Atunci când îl lăuda pe primarul Mihai Dobre sau acum când vrea ca acesta să nu mai candideze pe listele PSD . …  Păi nu mai înţeleg nimic. Faţă de mesajul Ecaterinei Andronescu ne spune să fim calmi şi să ascultăm, în schimb dacă un primar din judeţ spune ceva ce nu-i convine lui Bădălău trebuie să-l dăm afară din partid. Ceva nu se leagă. La Bucureşti trebuie să fim flexibili, iar la Giurgiu suntem draconici. Mă întreb: E cumva partidul la Giurgiu luat pe persoană fizică ?

În momentul în care ajungem să lucrăm cu metehne pe care noi le-am contestat şi încercăm din răsputeri să le oprim şi aici vorbim de măsuri pe care le foloseşte statul paralel cum ar fi: urmăriri, înscenări, minciuni, acuze nefondate, dosare penale, atunci când ajungi să lucrezi cu astfel de metode ai o problemă. Nu numai ca om, ai o problemă psihică … Că nu-ţi mai place ţie de Cuc, de Andrei , de Marciu, de Barbu, de Dobre , de Cărăpănceanu şi alţii singurul mod de a detensiona situaţia este acela de a sta cu toţii la masă să discutăm. Altfel,  aşa cum am mai spus, ce să înţeleg că cineva şi-a luat partid pe persoană fizică ? Este aberant …”

Spre finalul emisiunii l-am întrebat pe Răzvan Cuc ţinând cont că nu a mai apărut în conferinţele de presă ale PSD-ului local dacă el şi Alexandru Andrei mai sunt sau nu membri de partid ai PSD Giurgiu.

„ În ultima perioadă de timp s-a pus o presiune colosală pe mine şi pe Alexandru Andrei să plecăm din partid. Noi, cu toate aceste presiuni, îi informăm pe giurgiuveni că nu plecăm din PSD. Niciodată nu vom pleca, pentru că nu avem de ce să plecăm. Noi nu am greşit cu absolut nimic. Faptul că nu participăm la conferinţe se datorează unui fapt foarte simplu de explicat: Nu am participat pentru că nu suntem invitaţi, cum de altfel nu suntem chemaţi la nicio şedinţă. Cu toate acestea noi ne facem  treaba la Parlament, mergem foarte des în judeţ,  ţinem legătura şi discutăm cu primarii. Problema e ce se întâmplă dacă află alţii că ne întâlnim cu primarii? Probabil că o să li se spună primarilor că dacă vor continua să se întâlnească cu noi li se vor pune piedici la Ministerul Dezvoltării în vederea accesării banilor pe proiectele depuse de UAT-uri. Primarii trebuie să ştie un lucru:  Nu există niciun intermediar între primărie şi ministerul dezvoltării, punct. Nu trebuie să fie tributari nimănui. Acest mod de lucru a fost patentat de domnul Dragnea. Cine spune altceva ţine de fantasmagoriile lor.

Ultimul subiect discutat cu deputatul Răzvan Cuc a fost cel care ţine de siguranţa cetăţenilor cunoscut fiind că în urmă cu câteva zile în Giurgiu a avut loc o crimă, că numărul consumatorilor de substanţe interzise a crescut în mod alarmant în rândul adolescenţilor dar nu a fost prins nici un furnizor şi într-un mod periculos a crescut şi numărul cerşetorilor care au devenit agresivi. La această întrebare am simţit o transformare a tânărului deputat. Dacă până atunci a avut un comportament calm, calculat, echilibrat de această dată s-a simţit în mod clar iritarea:

 ”Este inadmisibil se ce întâmplă la Giurgiu! Am ajuns să ne fie frică să mergem pe stradă? Să ne fie frică de drogați? Eu respect uniforma de Poliție, dar, când o astfel de instituție este condusă de un ofițer în rezervă, se ajunge unde s-a ajuns…

Cum este posibil ca acel grup să fi fost prins, cu doar trei zile înainte de crimă, cu arme și droguri și lăsat în libertate, fără să fie măcar supravegheat, ajungându-se, astfel, la acea tragedie?

Cum este posibil ca șeful Poliției să vină de la Antidrog, din Capitală și orașul să fie plin de dealeri și consumatori, nederanjați de nimeni?

Ce face Poliția în timpul ăsta: dă comunicate de presă? Ăsta este rolul său? Asta îi este activitatea de bază? Să își facă imagine?

Cred că o instituție cum este Poliția trebuie condusă de un INSPECTOR, nu de cadre în rezervă, care ar trebui să își vadă de treabă, pe posturile de consilieri obținute colo și colo… Poliția are nevoie de un șef adevărat, așa că… dacă ești în stare să conduci, bine, dacă nu…pleacă!

După părerea mea, ceea ce s-a întâmplat în acest caz este de-a dreptul halucinant!  Intenționează ca, la începutul sesiunii parlamentare, să discut foarte serios cu ministrul de Interne despre ce se întâmplă la Poliția Giurgiu am discutat, pe această temă, și cu colegul meu, Alexandru Andrei care este secretarul  Comisiei de Apărare și Ordine Publică din Camera Deputaților, care are același punct de vedere privind conducerea Poliției Giurgiu. Ceea ce se întâmplă acum pe străzile din Giurgiu în ultima perioadă de timp este de neacceptat am ajuns să ne fie frică să mai mergem pe stradă … “

Cu şi despre Răzvan Cuc vom mai vorbi cu siguranţă.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *