Val de aer tropical peste România

Val de aer tropical peste România

Este cod galben de vânt puternic emis de ANM, rafalele vor ajunge până la 100 de km/h, dar între timp, un val de aer tropical acoperă România.

Astfel, sunt anunţate temperaturi de primăvară în sudul şi estul ţării. Temperaturile maxime vor ajunge până la 19 grade, potrivit meteorologilor.

„Traversăm un episod cu temperaturi deosebit de ridicate pentru luna februarie, adică maxime care se încadrează în general între 12 și 19 grade astăzi, dar și cam în toate zilele din această săptămână.

De asemenea, vorbim și minime de asemenea foarte ridicate, minime pozitive, care se vor situa și ele, în general între 0 și 7 grade.

Dar va fi în continuare vânt, mai ales la noapte și pe parcursul zilei de mâine. Mai afectate vor fi regiunile montane, unde este cod portocaliu până mâine dimineață, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, așteptăm viteze care la rafală să depășească 110-120 km/h.

În celelalte regiuni ale țării, sunt aşteptate rafale de 60-70 km/h.

Abia de poimâine încolo așteptăm o reducere a zonelor afectate de vânt, rămânând în continuare cu această vreme, aproape ca de început de primăvară”.

Temperaturile vor fi deosebit de ridicate săptămâna aceasta, pentru perioada în care ne aflăm, apoi, din 12 februarie, iarna se întoarce, potrivit prognozei pentru perioada 5-18 februarie, transmisă luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *