Vacarul din Clejani, numit subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii

Vacarul din Clejani, numit subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii

Sistemul sanitar din România are acum şansă uriaşă de vindecare, graţie deciziei vizionare a guvernanţilor de a-l numi la conducerea ministerului pe giurgiuveanul Lucian Ioniţă, ginerele primarului din Clejani. … Primul ministru Mihai Tudose a semnat pe 22 noiembrie decizia de numire în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Sănătății  a lui Lucian Ioniță.  

 Așa își începe jurnalistul Cristian Anton articolul publicat în Jurnalul Național.Continuându-și raționamentul mai spune că: ” Este greu de crezut că Tudose l-a instalat pe Lucian Ioniță competenței sale profesionale în domeniul sănătății. Cel mai probabil numirea a venit pe filiera senatorului giurgiuvean Niculae Bădălău … ”

  Suntem întru totul de acord cu semnatarul articolului. Nici nu avea cum să-l cunoască primul ministru pe acest tânăr atâta timp cât nici giurgiuvenii nu-l cunosc. Poate este cunoscut în comuna Clejani unde  socrul său este primar. Lucian Ioniță este născut crescut în Bragadiru județul Ilfov. Ca și explicație a numirii acestui tânăr crescător de vaci într-o atât de importantă demnitate publică jurnalistul trage următoarea concluzie: ” Urmând, probabil, raționamentul că românii oricum sunt tratate ca vitele în spitale, premierul a considerat că nimic nu este mai potrivit  pentru o funcție de subsecretar de stat la Sănătate decât un văcar. ”

 Nici socrul tânărului Lucian Ioniță primarul comunei Clejani Florin Nidelea nu a scăpat de tirul acid, dar pertinent al semnatarului articolului.

Socrul demnitarului, acuzat de evaziune

Florin Nidelea, socrul subsecretarului de stat Lucian Ioniţă, este unul din primarii pitoreşti ai României. Edil la al treilea mandat în Clejani, localitatea celebrilor lăutari Viorica şi Ioniţă, Nidelea a avut probleme serioase cu legea. În noiembrie 2012, ANI sesiza ANAF şi Oficiul pentru Prevenirea şi Combatarea Spălării Banilor în legătura cu 93.000 de euro pe care primarul din Clejani nu-i putea justifica.

Inspectorii ANI au constatat că există o diferenţă de 390.255,5 lei (peste 93.000 de euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de Florin şi Gheorghiţa Nidelea. Agenţia a sesizat ANAF pentru verificări privind suspiciuni de evaziune fiscală, dar şi Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor pentru cercetări privind tranzacţii financiare suspecte. Foarte interesant este faptul că, în martie 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, definitiv, recursul soţilor Nidelea împotriva acţiunii ANI. Cu alte cuvinte, Curtea Supremă confirmă acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani, dar Florin Nidelea a rămas primar în Clejani. Iar influenţa lui se dovedeşte una activă şi în prezent, din moment ce şi-a putut pune ginerele văcar subsecretar de stat la Sănătate. 

Lucian Ioniţă va avea în coordonare unul din domeniile blestemate ale României. Ministerul Sănătăţii are pentru 2018 un buget alocat de 8,76 miliarde de lei, la care poate atrage sume suplimentare de 9,54 miliarde de lei. Una peste alta, patru miliarde de euro ajung în grija unui fan al Bălţatei româneşti

Florin Nidelea, primarul celebrei comune Clejani, este considerat un apropiat al lui Niculae Bădălău.

Dacă în România pentru ocuparea unei funcții extrem de importante, funcție  de demnitate publică cu un puternic impact în ceea ce privește viitorul țării noastre funcționează doar sistemul clientelar, nu ar trebui să ne mai mire de ce România se găsește într-o stare de agonie. Această stare de fapt este posibilă  din cauza  colapsului  economic în care ne găsim, acesta fiind  generat de submediocritățile care ne conduc numiți politic, oameni care dacă ar fi nevoiți să dea un examen pe post l-ar pica cu brio.

 

I.C.MANDU

 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *