Unele din sindicatele româneşti copie la indigo a sindicatului american din anii 1932-1958 condus de Jimmy Hoffa

Unele din sindicatele româneşti copie la indigo a sindicatului american din anii 1932-1958 condus de Jimmy Hoffa

Nu constituie o noutate pentru nimeni că România traversează o criză economică fără precedent.  Paradoxal sindicatele doresc măriri de pensii şi salarii  cu toate că liderii lor ştiu că acest lucru duce spre inevitabila inflaţie, mai ales în perioadă de criză economică. Întrebarea care ar trebui să ne frământe pe toţi este cine şi care ar putea fi motivul care să poată  determina sindicatele să dorească distrugerea României ca stat de sine stătător.  

Pentru a încerca  să găsim un răspuns trebuie  să facem  puţină lumină în negura  care ne înconjoară  făcând o scurtă trecere în revistă a ultimilor evenimente sindicale.

Sindicaliştii de la CFR în afară de măriri de salarii cer locomotive şi vagoane noi. De salarii nu doresc să vorbim. Mă surprinde solicitarea venită din partea sindicatului în ceea ce priveşte  achiziţionarea  de locomotive şi vagoane noi. Nu spun că nu sunt necesare. Ba dimpotrivă, acest lucru trebuia făcut cu mult timp înainte. Ceea ce nu mi se pare în regulă este că sindicatul nu a făcut o solicitare, fie ea şi din patriotism, ca locomotivele şi vagoanele să fie achiziţionate de la Arad. Sau se doreşte ca locomotivele şi vagoanele să fie achiziţionate din Spania sau  din ce altă ţară europeană funcţie de cine ştie ce şi ale cui interese ?

Sindicaliştii din poliţie vor măriri de salarii. De unde ? Chiar nu contează atâta timp cât fostul lor lider, actualmente deputat PSD,  Goarnă sau Coarnă chiar nu are importanţă numele îşi face acelaşi show mediatic la aceleaşi posturi de televiziune aservite PSD-ului. Chiar nu credeam că şi poliţiştii pot fi folosiţi  drept masă de manevră.

Sindicaliştii din minerit. Cu siguranţă acestor oameni le-ar trebui urgent mărite salariile ţinând cont de condiţiile vitrege în care muncesc. Dar nu i-am auzit pe liderii lor să facă vreo mişcare sindicală de amploare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă din subteran.  Silicoza este una dintre cele mai vechi boli profesionale, cunoscută încă din vremea lui Hipocrate, fiind o boală de o gravitate deosebită, provocată de inhalarea pulberilor cu conţinut de dioxid de siliciu liber cristalin (SiO2 l.c.). Este ireversibilă şi progresează chiar şi după încetarea expunerii. De ce nu fac nimic în acest sens liderii de sindicat care beneficiază din plin de privilegiile de a fi lider,  asta în timp ce minerii mor de tineri ?

Toate aceste măgării sindicale, pentru că altfel nu le pot numi, mă duc cu gândul la la sindicatul american şi încrengăturile acestuia cu mafia şi politica.

Cel mai cunoscut  sindicalist şi mare mafiot a fost Jimmy Hoffa care şi-a început activitatea  sindicală  din tinereţe devenind foarte cunoscut încă din anul 1932, pentru ca 1958  să ajungă cel mai puternic şef sindical din SUA. Era implicat  în afaceri cu mafia: de la mită şi „împrumuturi” acordate unor mafioţi, politică,  până la înfiinţarea de filiale sindicale cu scopul de a extorca firmele locale sau scheme complexe de deturnare de fonduri. Fondul de pensii al sindicatului, în valoare de circa un miliard de dolari, ajunsese puşculiţa lui personală.

Activitatea sindicală din România seamănă  izbitor de mult cu sindicatul american din perioada lui Jimmy Hoffa.  

Într-o ediţie viitoare vom vorbi  despre cine sunt cei care fac parte din sindicate şi politică, cine-i butoneză şi care este scopul care îi uneşte.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *