În timp ce presa naţională abundă de faptele reprobabile ale beizadelelor,  la noi în Giurgiu până de curând am fost ocoliţi de astfel de fapte. Nu spunem că suntem un oraş în care moralitatea, respectul în primul rând faţă de seamăn, care este obligatoriu pentru ca tu  cetăţean al acestui oraş să poţi fi respectat, abundă. Sunt nenumărate cazurile în care şi la noi la Giurgiu tinerii teribilişti au un comportament deviant, lipsit de cele mai elementare norme de bun simţ.  A nu se înţelege că generalizez. Avem  foarte mulţi tineri cu care urbea noastră se poate mândri.

Numai că, de curând ne-a fost semnalată o situaţie în care o persoană tânără, dar cu funcţie importantă şi rude în poziţii de vârf ale politicii şi administraţiei giurgiuvene a avut un comportament mai mult decât execrabil, ajungând până acolo încât să-i adreseze injurii unui slujbaş al statului, a cărei prerogativă este aceea  de om pus să apere,  să respecte legea şi s-o aplice în ideea unei cât mai bune convieţuiri între concitadinii noştri.

Pe scurt am să vă relatez un caz real petrecut în Giurgiu, dar deocamdată nu le voi dezvălui  identitatea protagoniştilor  în speranţa că tânărul care a avut un comportament deplasat împotriva căruia se puteau lua măsuri drastice, va da dovadă de, hai să-i spunem început de maturitate şi îşi va cere scuze public în primul rând omului ce i-ar putea fi tată,  în al doilea rând uniformei pe care acesta o poartă şi nu în ultimul rând, cetăţenilor acestui oraş care nu acceptă genul de protecţie pe care o vedem în filmele cu mafioţi unde organele care ar trebui să  apere sunt mână în mână cu mafia. Altfel, dacă tânărul nu-şi va cere scuze în mod public,  rog a nu se considera ameninţare ci mai degrabă obligaţie morală faţă de locuitorii oraşului meu,  după trei zile vom face publică înregistrarea audio-video în posesia căreia ne aflăm, înregistrare ce ne-a fost pusă la dispoziţie de un cetăţean oripilat de modul cum s-a comportat acel tânăr. În cuprisul înregistrării se aude şi se vede clară cine au fost persoanele implicate.

După cum bine ştiţi, la noi la Giurgiu a nins,  ca de altfel în majoritatea localităţilor din ţară. Cum a fost făcută deszăpezirea, cât de bine a fost organizată, care a fost eficienţa şi modul de lucru  le vom discuta probabil după ce vom afla cât ne-a costat această deszăpezire. Legat de problema noastră,  sinergia faptelor a fost următoarea:

Un cetăţean, după ce utilajul de deszăpezire trecuse prin zonă ( povestea se desfăşoară pe o stradă perpendiculară cu teatrul ) curăţa zăpada din faţa unui autoturism aruncând-o pe carosabil. În zonă, cu totul întâmplător, se afla şi un om în uniformă. Conform obligaţiilor sale stabilite prin lege îi atrage atenţia tânărului să nu mai arunce zăpada pe carosabil deoarece prin modul în care procedează îngreunează circulaţia celorlalţi participanţi la trafic. Răspunsul tânărului: „– Du-te bă în p..a mea!” Omul în uniformă se recomandă şi îi solicită individului să procedeze în acelaşi mod. Răspunsul individului nu se lasă aşteptat în timp ce continua să facă ceea ce i se spusese că nu are voie: „– Nu ţi-am spus mă să te duci în p..a mea …” În aceste condiţii, văzând că nu are cu cine să se înţeleagă, omul legii solicită să vină la faţa locului intervenţia, ca să poată lua măsurile legale ce se impun în atare situaţie. Surprinzător, sau poate nu,  tinând cont de cine este şi al cui neam este individul,  la foarte scurt timp şi de loc întâmplător, la faţa locului sosesc două personalităţi: una de la poliţia municipală, iar cealaltă de la poliţia judeţeană,  prin a căror intervenţie conflictul pare a se fi stins. Nu ştim încă acest lucru dar cu siguranţă vom reveni cu amănunte.

Dacă individul nu ar fi fost ruda cui este, credeţi dumneavoastră,  stimaţi cititori, că s-ar fi deplasat cele două personalităţi din cadrul poliţiei municipale şi judeţene de bună voie şi nesilite de nimeni ? Cu siguranţă nu. Şi atunci mă întreb şi vă întreb,  în ce ţară trăim ? Nu cumva la revoluţie au murit oameni nevinovaţi. Credeţi dumneavoastră oare că acei oameni s-au jertfit ca să schimbăm comunismul cu mafia ? Parcă-mi pare rău când văd spre ce se îndreaptă societatea în care trăim şi că am fost unul dintre sutele de mii de proşti care am strigat, asumându-mi  riscurile:  JOS  COMUNISMUL !!!

I.C.MANDU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *