Un ingeras striga dupa ajutor: „Salvati-o pe mama ”

Un ingeras striga dupa ajutor: „Salvati-o pe mama ”

Cu aproape un an în urmă scriam un articol intitulat și îngerii plâng. În articol povesteam drama unei fetițe blonde, cu ochi albaștri ca seninul cerului, chip angelic asemenea îngerașilor pictați de Rafael Sanzio. Primele lacrimi din acei ochișori nevinovați au curs atunci când ea de abia împlinise trei anișori și Dumnezeu l-a chemat pe tatăl ei dincolo de seninul cerului albastru.

Și măcar dacă drama acestui copil s-ar fi oprit aici. Pe fondul stresului datorat neajunsurilor cu care a fost nevoită mama acestui îngeraș să se confrunte după dispariția prematură a soțului, ratele la bănci făcute pentru a-i asigura fetiței un pic mai bine decât le-a fost lor, coroborate cu împrumuturile făcute de la terți în lunga convalescență a soțului, costul ridicat al medicamentelor comparativ cu  salariul ei mic în raport cu cheltuielile neprevăzute cărora trebuia să le facă față, într-un final mama fetiței a ajuns în situația de a nu-și mai putea achita ratele bancare la timp, cu toate că pentru prima dată  îngerașul ce avea părul împletit cu raze de soare a  început să deseneze ghebozită sub biroul mamei. Stresul, această boală nemiloasă a declanșat o altă boală pe care noi oamenii nu o dorim nici cel puțin dușmanilor noștri, cancerul.

Lupta cu boala a acestei mame tinere ce are de crescut un copil nevinovat a fost alinată de un alt om. O femeie, o femeie cu un suflet de aur. Acum când scriu aceste rânduri cred că m-a sunat de cel puțin opt ori, mirată fiind probabil de ce nu am scris nimic până la această oră, cu toate că ea în timp ce mă sună este nașă. A botezat un copil, dar nici cel puțin în aceste momente extraordinare, încărcate de emoție, de frumos, ea femeie și mamă, la rândul ei devine mama spirituală a unui copil. Cu toate acestea gândul ei este îndreptat spre  lacrimile îngerașului blond și la suferința mamei care după ce anul trecut a suferit o intervenție chirurgicală, de curând a fost din nou operată deoarece i s-a mai descoperit un alt ganglion limfatic canceros. Femeia care s-a implicat în politică ca să ajute oamenii este o făptură minionă, încât mă mir cum de într-un corp atât de mic poate încăpea un suflet atât de mare. Daniela Preda, pentru că ea este femeia despre care vorbesc este președinta fundației umanitare non profit „Pui din suflet”. Prin intermediul fundației pe care o păstorește de câțiva ani, mulți năpăstuiți ai sorții au beneficiat de ajutorul acestei minunate femei care totdeauna pune înainte propriilor interese, interesul oamenilor aflați în nevoi.

Dar cu toată bunăvoința ei nu poate să-i ajute pe oameni de una singură. Am să vă spun acum un secret pentru care cu siguranță mă va certa. A muncit aproape 12 ani în Spania munci grele, parte din ele munci necalificate, iar cu bruma de bani cu care s-a întors în țară,  bani obținuți cu multă trudă a realizat fundația prin intermediul căreia a cheltuit până la ultimul bănuț câștigat în Spania ca să-i ajute pe oamenii necăjiți fără ca măcar o singură dată soțul său, Preda Doru un om de o calitate morală deosebită, să-i reproșeze ceva.

 Ei bine, această mână de om care atunci când sufletul îi plânge, chiar și atunci are puterea să zâmbească ca să nu-i indispună pe cei din imediata ei apropiere cu propriile-i necazuri, apelează la giurgiuveni, oameni în care crede, oameni pe care-i iubește, pentru că spune ea ori de câte ori are ocazia că: „ Giurgiuvenii mei sunt cei mai buni oameni după toată suprafața pământului. Nu a fost dată să-i rog să ajutăm vreun om aflat la nevoi și să nu sară în ajutorul acelui om, cu toate că marea majoritate a giurgiuvenilor nu sunt oameni bogați, dar din puținul lor au dat atât cât au putut ca să-și ajute semenii, giurgiuveni ca și ei ”

Acum, Daniela Preda vă roagă pe dumneavoastră oameni buni să mai repetați gestul vostru de omenie încă o dată, pentru ca împreună să salvăm viața unei tinere femei, mama unui îngeraș ale cărui aripi,noi giurgiuvenii nu dorim ca aripile lui fragile să fie frânte mult prea devreme.

Mama fetiței se numește COMAN IULIANA și are deschis următorul cont : RO17INGB0000999903907086

Îngerașul blond cu ochi albaștri vă imploră: „ Salvați-o pe mama ”. Stă în puterea dumneavoastră s-o faceți. Orice sumă contează. Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru bunătatea de care cu siguranță veți da dovadă.

I.C.MANDU        

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *