Un afacerist a dat statului o teapa de 2.000.000 de lei. Barbatul a ”plimbat” in acte bancute si ornamente stradale trecute prin 14 firme

Un afacerist a dat statului o teapa de 2.000.000 de lei. Barbatul a ”plimbat” in acte bancute si ornamente stradale trecute prin 14 firme

Polițiștii din Olt au intrat pe firul unei afaceri care i-a adus unui patron nu mai puțin de două milioane de lei, bani pe care acesta trebuia să-i plătească la bugetul de stat sub formă de dări. Patronul, dar și alte 13 persoane bănuite că au dat statului o țeapă de milioane de lei ”plimbând” în acte băncuțe și ornamente stradale, au fost treziți cu noaptea-n cap de investigatori și duși direct audieri.

”Caracatița băncuțelor” s-a întins, în timp, în București, dar și în alte șase județe – Olt, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfiov -, unde Ioan T. și inventivii lui asociați au făcut, timp de vreo cinci ani, afaceri deosebit de profitabile printr-o firmă ce are sediul în Potcova, Olt. Investigatorii de la IPJ Olt și procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt au demontat mecanismul de tip suveică prin care omul de afaceri oltean și acoliții săi evazioniști au înregistrat achiziții fictive de băncuțe și ornamente stradale  prin conturile a 14 societăți comerciale.

”Administratorul unei firme din județul Olt este bănuit că, în perioada 2011- 2016, ar fi înregistrat achiziţii fictive, constând în obiecte de mobilier urban, de la 14 societăți comerciale, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a T.V.A.”, se specifică într-un comunicat al Poliției.

Peste 70 de polițiști au luat cu asalt adresele evazioniștilor

La acțiunea care este încă în curs de derulare participă peste 70 de polițiști de la ”Economic” din Olt, din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și de la inspectoratele de poliție județene Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov.

Prin procedeul infracțional denumit ”mecanism-suveică”, patronul oltean a dat statului o țeapă de două milioane de lei, aceeași sumă pe care au obținut-o și alți evazioniști din Buzău care făceau afaceri fictive cu produse agroalimentare.

Sursa libertatea.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *