ULTIMA ORA. Presedintele a promulgat legea care INTERZICE fumatul in locuri publice

ULTIMA ORA. Presedintele a promulgat legea care INTERZICE fumatul in locuri publice

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea referitoare la interzicerea fumatului în spațiile publice închise, conform unor surse oficiale.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea care interzice fumatul în spaţii publice, potrivit Agerpres. Interdicţia intră în vigoare după publicarea legii în Monitorul Oficial, adică în 45 de zile.

Ce prevede Legea antifumat

Legea promulgată, vineri, de Klaus Iohannis, interzice fumatul în spaţiile publice închise, dar şi în parcuri, în apropierea locurilor de joacă. Actul normativ nu permite amenajarea de spaţii speciale pentru fumat în clădiri de utilitate publică şi instituţii. Asta înseamnă că toţi fumătorii vor fi obligaţi să fumeze doar în afara instituţiilor.

Amenzi mari şi localuri închise

Sunt doar două excepţii: penitenciarele de maximă siguranţă şi aeroporturile, unde pot fi amenajate spaţii speciale pentru fumat. Amenzile sunt foarte dure pentru cei care nu respectă această lege, ele ajungând până la închiderea localurilor care nu o aplică. Astfel, sunt prevăzute amenzi de la 100 de lei la 500 de lei pentru persoane fizice şi de la 5.000 până la 15.000 de lei pentru persoanele juridice care nu respectă legea.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *