.UE … devenita stire de breaking news

.UE … devenita stire de breaking news

Un post de televiziune prezintă de câteva zile o ştire ce se vrea dea dreptul de interes naţional. O ştire conform căreia România a devenit un stat poliţienesc. În ştire se vorbeşte despre un român, şofer, posesor al unui bolid de lux înmatriculat în Suedia având drept număr de înmatriculare .UE PSD. După 13 zile de la aparţia maşinii cu pricina pe şoselele patriei poliţia română îl opreşete în trafic, îi dă jos plăcuţele de înmatriculare şi îi ia şi permisul. Părerile sunt împărţite, unii pro şi alţii contra. Unii spun că numerele de înmatriculare sunt ilegale şi mai ales ofensatoare pentru cei care au ca şi orientare politică social democraţia, alţii spun că numerele sunt legale şi acceptate în UE.

După umila mea părere cred  că şoferul a dat dovadă de un act de inconştienţă, cu atât mai mult cu cât în maşina buclucaşă se găsea şi copilul şoferului. Oricând un fan înrăit al PSD printr-un act de bravandă, după cum bine ştim lumea este plină de nebuni, putea să lovească maşina cu pietre sau cum am mai văzut atâtea cazuri pur şi simplu să-i dea foc.

Plecând de la această situaţie mă gândesc ce s-ar întâmpla, sau cum ar comenta postul de televiziune respectiv dacă începând de mâine românii şi-ar înmatricula maşinile în alte ţări europene şi ar apărea maşini înmatriculate cu numere preferenţiale cum ar fi: .UE PNL, .UE USR, .UE PRO ROMANIA, .UE ROMANIA. Nu cumva acest fapt ne-ar prezenta lumii întregi că suntem un popor de .uişti?  Sau poate aşa ne consideră cei ai căror parteneri ne tot lăudăm că suntem. Ne tot umflăm în pene că suntem europeni, ca şi cum până în 1989  România figura pe harta lumii pe un alt continent. Dar hai să admitem că de abia acum, după semnarea tratatului de aderare am devenit europeni, iar Europa ne ajută cu bani să ne dezvoltăm, după ce tot cu sprijinul lor am distrus România. Şi ne dau bani. Ne dau bani pentru realizarea unor terenuri de fotbal în plantă!  Probabil acest lucru ar trebui patentat ca cea mai a dracu drenare!  Ne dau bani pentru frunza Elenei Udrea!  Ne dau bani pentru canalizare la ţară, iar oamenii se duc tot la WC-ul din fundul curţi pentru că nu au bani să plătească această minunată binefacere! Şi câte alte lucruri minunate s-au făcut şi la noi la Giurgiu în care după cum spun locuitorii oraşului s-au aruncat pe apa sâmbetei o mulţime de bani în obiective ce nu au nci un scop decât acela de a cheltui bani, bani pe care tot noi vom fi nevoiţi să-i plătim.  Minunata Europă nu ne-a dat nici un ban pentru realizare unor fabrici ce ar putea deveni concurenţiale cu fabricile din ţările europene. Europa nu a făcut altceva decât să ne îngroape în datorii de zeci de milioane de euro. Din aceşti bani mai bine de 70% au intrat prin diferite tertipuri, sau altfel spus furt cu legea în mână,  în buzunarele unor şmecheri lăsaţi cu bună ştiinţă de mai marii lumii să fure pentru ca ulterior să poată fi şantajaţi. Ca şi concluzie cel puţin până acum Europa ne-a dat o mare .UE!

În ceea ce-i priveşte pe americani, după zeci de ani de aşteptare au venit!  Şi nu au venit cu mâna goală. Au venit cu scutul de la Deveşelu, au venit  cu militari, cu avioane, cu maşini de luptă. Cu alte cuvinte prietenii noştri americani ne-au ocupat fără să se tragă niciun singur foc de armă. Chipuriule americanii au venit să ne apere. De cine să ne apere?  De furia ploilor şi-a inundaţiilor?  Nu am văzut niciun soldat american să participe la salvarea vieţilor omeneşti. Să ne apere de cutremurele ce au devenit la fel de frecvente ca-n Japonia? De cine să ne apere aceşti minunaţi americani? Poate să ne apere pe noi,  de noi. Aşa că şi americanii atât de adulaţi ne-au dat şi ei doar  .UE!

Închei întrebându-mă şi întrebându-vă:  Mai este România un stat independent de sine stătător ? Sincer nu prea cred.  Marea lor majoritate, a politicienilor,  în afară de scandaluri între ei  nu au nici o viziune pentru a scoate ţara din impasul dezastruos în care se află.

Este foarte bine că au crescut pensiile şi salariile, dar în acelaşi timp, într-un ritm alarmant cresc şi preţurile ceea ce a dus direct proporţional la creşterea inflaţiei. Pe timpuri, la istorie profesorii ne vorbeau  despre taxa pe coşerit care era o taxă pe care statul o percepea la vremea respectivă pe numărul de coşuri pe care le avea o casă . Era o formă prin care profesorii proslăveau comunismul.  Acum, în capitalism s-a promulgat o lege prin care vom fi obligaţi să plătim apa de ploaie.

Cred mai degrabă că ideea de stat independent a dispărut şi că am devenit un fel de corporaţie a multinaţionalelor care fac jocurile prin influenţa lor  directă la cei care ne conduc.

Se spune că pe timpul lui Ceauşescu România a fost a patra putere mondială în industria diamantelor artificiale şi a treia ţară din lume în ceea ce priveşte calitatea produsului finit. Cu ajutorul acestei fabrici România a scăpat în mare parte de datoria externă. După 1989 fabrica a fost distrusă. De ce?  Vă las dumneavoastră posibilitatea să găsiţi explicaţia. Vă mai pot spune că urmare a distrugerii acestei fabrici,  conform spuselor unor analişti economici, România a pierdut în 26 de ani  ATENŢIE !!! Un TRILION de dolari.

Dacă cineva comite o crimă suportă ani grei de temniţă. Nu ştiu, mă gândesc… Dar cei care au omorât o ţară întreagă, ăştia ce pedeapsă ar trebui să primească ?

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *