TRECE SAU NU TRECE MOTIUNEA DE CENZURA, ACEASTA-I INTREBAREA

TRECE SAU NU TRECE MOTIUNEA DE CENZURA, ACEASTA-I INTREBAREA

Conferința de presă săptămânală a PNL-ului din Giurgiu a avut ca temă principală moțiunea de cenzură care va fi supusă spre dezbatere în plenul Parlamentului României marți 29 septembrie, moțiune depusă de PNL sub titlul ALEGE ÎNTRE ROMÂNIA ȘI PONTA, PREMIER COMPROMIS – DEMITEȚI PE VICTOR PONTA. La conferință au participat copreședinții partidului Dumitru Beianu și Gheorghe Ștefan.

 Gheorghe Ștefan  „ Cel mai important subiect al acestei sesiuni parlamentare este moțiunea de cenzură care va avea loc marți 29 septembrie la parlament, prin care PNL cere parlamentarilor, tuturor  parlamentarilor României să aleagă între Victor Ponta și România, deoarece astăzi Victor Ponta este un lest, o piatră de moară nu numai de gâtul PSD-ului dar și de gâtul României. PNL cere public generalului Oprea să menționeze care este interesul național al domniei sale în acest caz. Am să citez dintr-o declarație a domnului Oprea din parlament, declarație făcută în urmă cu cinci ani de zile, din 2010, citez – Este prima oară când vorbasc despre Victor Ponta. I-am dus copilul la biserică, cu toate că Victor Ponta nu are nici un Dumnezeu – Acum îl întreb eu, domnule general Oprea care este  interesul și Dumnezeul dumneavoastră? Pentru că într-adevăr v-ați dat cuvântul și ați promis susținere finului Victor Ponta, dar în egală măsură domnul general Oprea a depus un jurământ în fața președintelui României cu mâna pe Biblie prin care a jurat că va contribui la propășirea materială și spirituală a României. Întreb.

Care este interesul în acest caz al domnului general Oprea ? Merg mai departe și întreb, care este interesul în acest caz al parlamentarilor UNPR din Giurgiu ? Sunt curios să văd cum vor justifica domniile lor dacă vor vota pentru un premier deja inculpat, dacă vor alege ca România să se afunde în izolare și vedem foarte bine ce ne face premierul Ungariei, tot un Victor, Victor Orban atunci când Ponta îndrăznește să comenteze un aspect legat de migrație și de imigranți în Ungaria. Sigur că Dragnea este firesc să-l sprijine pe Ponta, asta o înțeleg, asta o înțelege toată lumea, amândoi sunt în aceeași oală, amândoi sunt în aceeași situație. Am încredere pentru marți în parlamentarii de bine, parlamentarii care vor binele acestei țări, pentru că România nu poate continua să fie reprezentată de un premier cu probleme, nu la nivel de suspiciune, cu certe probleme juridice, un inculpat deja chemat în instanță. … În ziua moțiunii la București vor fi prezenți și 500 de PNL-iști giurgiuveni,  alături de alți 20.000 de PNL-iști din țară care vor forma un lanț uman în jurul parlamentului.

Doresc să mai abordez un subiect. Săptămâna viitoare pe trei octombrie la Giurgiu se va desfășura a X a ediție a Zilei Recoltei. Voi fi și eu prezent la inaugurarea „mărețului edificiu„  ,   „măreței investiții” făcută de primarul Barbu de 1,5 miloane de euro care a creat fix 3 locuri de muncă pentru cei 3 paznici care trebuie să păzească această investiție inutilă. Voi fi prezent și eu să cumpăr câteva Kilograme de pește, poate în acest fel domnul Barbu va  putea justifica investiția ….”

Dumitru Beianu  Rezultatele ultimului sondaj realizat la nivel național, un sondaj care în nota obișnuită a ultimelor cercetări sociologice situează PNL la un procent de 42% la nivel național, urmat de PSD cu 35%,  iar celelalte partide, importante fiecare în felul lor sunt poziționate undeva în jurul procentelor de 5% și unele chiar mai jos de atât. Nu trebuie omisă marja de 3% aferentă oricărui sondaj oricât ar fi de profesionist realizat. Din datele prezentate rezultă clar că PNL-ul se află într-un trend ascendent și acest lucru  contează chiar mai mult decât cifra în sine, PSD-ul în acest moment este într-o cădere continuă, cădere începută în ultimul an.

Este evident că acest lucru este datorat erodării partidului aflat la guvernare, dar la fel de importante sunt și argumentele pe care le-a prezentat domnul Ștefan legate de prezența unui premier cu probleme penale în fruntea guvernului.  Pe posturile de știri au apărut o serie de informații conform cărora la întâlnirile pe care le-a avut președintele Klaus Iohannis cu oameni de afaceri americani aceștia i-au pus  o serie de întrebări delicate cu trimitere directă la  faptul că premierul României are probleme cu justiția. Ne dorim ca lucrurile acestea să se rezolve marți, sperăm ca această moțiune să treacă pentru PNL, pentru democrație, pentru imaginea României dincolo de granițele țării,  pentru România în ansanblul său deoarece situația ca atare afectează deopotrivă atât mediul politic, cât și interesul național la care fac referire de fiecare dată  partidele atunci când vor să dea bine în fața televizorului.

La fel de important este că această erodare a PSD se datorează și promisiunilor rămase doar pe hârtie, eu unul am făcut parte dintre cei mai înfocați susținători ai programului USL de unde au fost preluate multe din măsurile apărute și în guvernul Ponta. Țin minte foarte exact toate angajamentele de atunci un milion de locuri de muncă, sute de kilometri de autostradă. Guvernul Ponta și-a asumat cinci priorități naționale – educație, sănătate, agricultură, siguranța cetățeanului și energie regenerabilă. L-am auzit pe domnul Ponta spunând acum mai bine de o lună la televizor cu o oarecare mândrie chiar, că s-au făcut economii în bugetul Ministerului Sănătății. Este absurd să te lauzi cu asemenea realizare care are doar valoare contabilă, în condițiile în care pe acest domeniu, repet prioritar al guvernului Ponta, finanțări de la buget pentru spitale nu există. Programele naționale pentru categoriile persoanelor cu afecțiuni severe este de la ana la an diminuat ca și sumă alocată, sunt oameni bolnavi de cancer care se vaită de tratamentul de care au parte cu gratuitate cum ar trebui conform legii, dar și alte categorii cu afecțiuni la fel de discreditate sau desconsiderate de guvernanți.

Sunt elemente care din păcate apar prea rar în presă, dar la nivelul anilor se contabilizează, se adună asemenea nemulțumiri și iată că ele contează și aduc un minus în mod justificat unui guvern din ce în ce mai puțin performant….”

I.C.MANDU

 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *