Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, la Gândul live, că i se pare forţată şi exagerată acuzaţia de conflict de interese împotriva premierului Victor Ponta, spunând că această acuzaţie ”nu va rezista în instanţă” şi că este îngrijorat de ”uşurinţa cu care poţi să faci să cadă un guvern”.

Traian Băsescu: Acuzaţia de conflict de interese la adresa lui Ponta, forţată şi exagerată (Imagine: Captura video)

Fostul şef al statului a spus, la Gândul live, că este o iresponsabilitate din partea premierului Victor Ponta să se opereze în afara Uniunii Europene, apreciind că acesta se putea opera oriunde – la Viena sau la Paris.

”Nu ştiu de ce a optat pentru o ţară din afara UE. Conta foarte mult, măcar ca imagine, nu poate spune nimeni că este mai sigur în Turcia decât la Berlin, Paris”, a spus Băsescu.

El a susţinut că Ponta a plecat din ţară pentru a se opera pentru că ”putea fi adus la DNA în orice moment, cu mandat”: ”A plecat pentru nu a fi adus cu mandat”.

Fostul preşedinte a mai spus că nu este de acord şi i se pare ”exagerată şi forţată” acuzaţia de conflict de interese la adresa premierului.

”Nu sunt de acord cu abrdarea procurorilor referitor la conflictul de interese. Să spui că în baza acelor afaceri a fost numit domnul Şova ministru, mi se pare o exagerare. În dosarul acesta, cel puţin în diagnosticul penal pus, nu mi se pare că se poate poate forţa atât de mult conflictul de interese încât să ceri ridicarea imunitătii unui premier. Nu cred că va rezista în instanţă această acuzaţie. Pe mine mă îngrijorează puţin uşurinţa cu care poţi să faci să cadă un guvern. Forţezi puţin un conflict de interese şi faci clasa politică să ceară demisia. Greutatea s-a pus că nu a încuviinţat Parlamentul ridicarea imunităţii pe conflictul de interese. Dacă aş fi fost prim-ministru la momentul în care s-a formulat această acuzaţie, mi-aş fi dat demisia. Cred că a greşit aici, pentru cariera lui, pentru partid şi pentru credibilitatea Guvernului”, a mai declarat Traian Băsescu.

El a apreciat că Ponta ”va pierde Guvernul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *