Toma Petcu, preşedintele ALDE Giurgiu a tras preşul de sub picioarele PSD-ului local …

Toma Petcu, preşedintele ALDE Giurgiu a tras preşul de sub picioarele PSD-ului local …

Azi, 10 mai, ALDE Giurgiu a avut conferinţă de presă. La conferinţă au participat Toma Petcu, preşedintele partidului, secondat de Ionel Muscalu, candidatul ALDE Giurgiu pentru alegerile europarlamentare.

În debutul conferinţei de presă Toma Petcu a vorbit despre dificultatea acestei campanii  în care trebuie să convingi oamenii de importanţa acestor alegeri şi cât de important este rolul unui parlamentar român în Parlamentul European. Printre altele a ţinut să precizeze faptul că ALDE îşi doreşte ca România să aibă un comisar European care să fie poziţionat în zona finanţărilor europene. În această campanie din păcate, a subliniat Toma Petcu, se vorbeşte mult prea mult despre justiţie uitându-se priorităţile României ce ţin de proiectele economice. Ambiţiile şi orgoliile politice, de cele mai multe ori nejustificate, fac foarte mult rău ţării.

Referindu-se la procentul prezenţei oamenilor la vot în ziua alegerilor a estimat că va fi o prezenţă de aproximativ 50% din oamenii cu drept de vot, oameni care se vor gândi de două ori înainte de a pune ştampila de vot pe buletin şi vor alege  răul cel mai mic. Ca şi poziţie ocupată de ALDE în urma alegerilor Toma Petcu a evitat să dea un răspuns în procente, preferând să spună că se vor situa cu multe procente peste PNL şi doar la câteva procente sub PSD. Ca argument principal în sprijinul afirmaţiei sale a spus că argumentul este dat de afluenţa oamenilor care zilnic vin să se înscrie în ALDE, de faptul că majoritatea organizaţiilor din judeţ ale PNL-ului s-au înscris în ALDE, doar în ultimile săptămâni au fost încă trei organizaţii PNL din comunele Răsuceni, Izvoarele şi Valea Dragului care s-au alăturat ALDE şi nu în ultimul rând, colaborarea foarte bună cu primarul comunei Cosoba.

Vorbind despre politica locală Toma Petcu a făcut o remarcă care sincer ar trebui să le dea de gândit giurgiuvenilor. Acesta s-a referit cu subiect şi predicat la războiul fraticid din interiorul PSD Giurgiu dintre primarul Barbu şi conducerea partidului, respectiv Marian Mina şi Niculae Bădălău. Urmarea  acestor dispute interminabile care se vor tranşa doar cu ocazia alegerilor locale, cei care sunt defavorizaţi sunt locuitorii oraşului.

Legat de referendum liderul ALDE  i-a sfătuit în nume propriu pe alegători să nu participe la referendum considerându-l lipsit de sens şi o risipă de bani inutilă. După ce  a anunţat vizita la Giurgiu a preşedintelui partidului Călin Popescu Tăricenu în  data de 19 mai  apare şi nucleara politică, specialitatea Toma Petcu:

Giurgiuvenii sunt invitaţi cu mic cu mare să participe în mod gratuit la finala Cupei României la fotbal care se va desfăşura la Ploieşti, unde  una dintre echipele finaliste este echipa noastră, Astra Giurgiu. Biletele la meci şi transportul vor fi asigurate din surse proprii, pe persoană fizică, fără implicarea partidului de către Toma Petcu. Persoanele doritoare se pot înscrie la biroul de parlamentar, precum şi la sediul clubului de fotbal. Data limită 24 mai. Şah mat la PSD!

Singura soluţie pentru PSD ar mai fi decalarea vizitei lui Papa Francisc. În loc să vină în România pe 31 mai  să vină cu doar câteva zile mai devreme, ce mare lucru, respectiv  pe 26 mai, la Bucureşti, ca să poată duce şi PSD-ul cu autocarele persoanele de vârsta a treia care au uitat din cauza vârstei că sunt creştini ortodocşi şi nu catolici, la întâlnirea cu Papa, după care, tot cu autocarele să-i ducă direct la vot. Plecările în pelerinaj, la mănăstiri nu se mai pot face deoarece au devenit marcă înregistrată la OSIM de primarul Pandele.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *