Teroarea din Ghimpaţi III

Teroarea din Ghimpaţi III

Joi, 5 septembrie  am postat două articole sub titlul “Teroarea din Ghimpaţi I “ şi Teroarea din Ghimpaţi II “ . Amândouă articolele au fost realizate în urma vizualizării unor postări video apărute pe facebook. În primul articol din înregistrare video se vede cum primarul comunei Ghimpaţi, Constantin Cărăpănceanu însoţiţ de nişte indivizi plini de bune intenţii violau domiciliul unui cetăţean de etnie romă. În cea de-a doua înregistrare apare omul căruia i se violase domiciliul şi care, cel puţin aşa rezulta din înregistrarea video, solicita intervenţia organelor abilitate  să ia măsuri împotriva celor care se fac vinovaţi de lovire şi violare de domiciliu.

Azi, 9 septembrie primarul comunei Ghimpaţi, Constantin Cărăpănceanu, mi-a trimis pe WhatsApp  o captură video şi un mesaj scris pe care le voi publica în conţinutul articolului în ordinea în care le-am primit:

Video:

Mesajul scris:

“Mai mult de atât ce putem face , dreptate singuri nu prea mai merge , iar la Letca ce sa întâmplat și am văzut pe site-ul dvstra a fost o diversiune a celor care au dat pontul de la mine din Ghimpați . Eu am întrebat in Peco pe șoferul care a condus audi și el a fugit
Atunci mi-am dat seama de ce fuge și am mers după el sâ văd de unde se duce și nici o intenție de urmărire sau bătaie . Doar că nea băgat pe o uliță unde locuia niște romi .”

Din captura video se desprinde ideea că în localitatea Ghimpaţi în ultima perioadă s-au dat mai multe spargeri. În afară de vila primarului au mai fost prădate de hoţi alte două vile. Cum primarul are instalate în localitate camere video, din spusele lui rezultă că a indentificat autoturismul care a  participat la spargeri  după culoarea argintie a oglinzilor retrovizoare. Cum primarul nu era singur în Peco, din pură întâmplare se afla împreună cu un grup de binevoitori, au luat urma autorismului pe care-l bănuiesc că-i aparţine unuia dintre hoţi şi au pornit în trobă în urmărire lui ca să stea de vorbă aşa ca între … infractor şi păgubit. Numai că urmărirea ca-n filme pe uliţele satului s-a terminat în curtea unor cetăţeni de etnie romă.

Admiţând ideea primarului că l-a identificat pe hoţ, cine îi dă lui dreptul să se transforme într-un justiţiar ? De ce nu s-a dus cu materialul probator la poliţie ?  Dacă oamenii peste care a intrat în curte se aflau sub influenţa alcoolului şi îi trăgeau un ciomag în moalele capului, cine se făcea vinovat ?  Chiar să nu ştie oare primarul după atâtea mandate că el este,  sau ar trebui să fie, un bun exemplu de urmat pentru comunitate ? Ce se poate întâmpla dacă oamenii iau de bun exemplul primarului ? Vrea oare primarul din Ghimpaţi să instaureze anarhia în comuna? Într-o astfel de situaţie în care nimeni nu mai respectă pe nimeni şi cu atât mai puţin legea, consecinţele sunt imprevizibile, iar urmările de cele mai multe ori sunt nefaste.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *