Tentaculele caracatiţei cumetriilor s-au întins până la Serviciul Permise Auto

Tentaculele caracatiţei cumetriilor s-au întins până la Serviciul  Permise Auto

În publicaţia online DIGI24 a apărut un articol sub titlul:

Sute de analfabeți au primit ilegal permise, iar unii au provocat accidente.

Redăm un fragment din cuprinsul articolului:

“Sute de persoane din Bolintin, județul Giurgiu, au permise de conducere, deși nu știu să scrie și să citească. O parte dintre ei au făcut accidente, iar Parchetul Tribunalului Giurgiu a deschis mai multe dosare penale, care trenează de mai bine de doi ani. Din rețeaua care dădea permise analfabeților ar face parte polițiști din cadrul Serviciului Permise Giurgiu și doi instructori care îi ajutau pe cei care dădeau șpagă să treacă examenul.”

Într-o declaraţie de presă dată în anul 2017 şeful Serviciului Permise Auto şi Înmatriculări comisarul Mitică Văduva spunea următoarele :

“Anul trecut s-au înmatriculat 14.000 de autovehicule, numărul de înmatriculări s-a dublat comparativ cu 2016.”

Nici nu ne mai miră acest lucru atâta timp cât permisele de circulaţie se pot obţine în urma unor şpăgi care variază între 200 şi 500 de euro conform unor informaţii pe surse. În acest context este normal ca şi analfabeţii să-şi cumpere autoturisme.

Un caz similar cu acesta s-a petrecut nu cu mult timp în urmă atunci când  Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mihail Predescu, la data faptelor ofiţer de poliţie cu grad profesional de comisar şef şi şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu, pentru luare de mită în formă continuată şi două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată.

Nu ştim dacă procurorii DNA au început cercetările şi în acest caz prezentat în presa naţională cu lux de amănunte.

Ce ştim cu siguranţă este faptul că Serviciul Permise Auto şi Înmatriculări se află în subordinea directă a Instituţiei Prefectului. Conform unor informaţii pe surse, comisarul Văduva este naşul unui important primar PSD al unei comune  din judeţul Giurgiu care este un apropiat al doamnei prefect Nina Carmen Crişu şi al domnului senator Niculae Bădălău.

Pe cale de consecinţă, cunoscut fiind lanţul cumetriilor din Giurgiu, îmi este foarte greu să cred că prefecta judeţului va sesiza organele abilitate să ia măsurile legale ce se impun în acest caz.

Fară să acuz pe nimeni, aşa  ca o curiozitate, majoritatea analfabeţilor posesori de permise de circulaţie sunt din localitatea Bolintin, conform informaţiilor apărute în DIGI24.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *