Temperaturile scad rapid în următoarele zile, din cauza unui val polar. Cât de frig va fi

Temperaturile scad rapid în următoarele zile, din cauza unui val polar. Cât de frig va fi

Vreme caldă avem şi mâine, deşi prin vestul şi nordul ţării se mai răcoreşte un pic. În ţinuturile nordice se adună norii, iar pe seară vin câţiva stropi de ploaie. În rest: soare, puţină ceata dimineaţa şi o amiază foarte caldă, cu până la 27 de grade în Oltenia.

Marţi se răceşte peste tot. Temperaturile ajung la normal în vest, nord şi centru, dar vor fi uşor mai ridicate în sud şi sud-est. Ploile cuprind jumătatea nordică a ţării. Seara şi noaptea o să picure şi prin sud, iar în zonele montane înalte apar ninsorile şi lapoviţă.

Miercuri, o să plouă în sud, centru şi est, pe unde continua să se răcească. Pe crestele Carpaţilor se anunţă lapoviţa şi ninsoare, iar prin vest şi nord zărim puţin soarele. Vântul se înteţeşte aproape peste tot şi maximele se opresc pe la 13 grade.

În Bucureşti, ceaţa se risipeşte curând; soarele incazeste treptat atmosfera şi maximă ajunge pe la 21 de grade.

Mâine o să avem o zi frumoasă, cu cer mai mult senin, însă dimineaţă mai apar ceva condiţii de ceaţă. Se face mai cald decât astăzi: pe la amiază se pot atinge 24 de grade.

Marţi: tot vreme caldă pentru final de octombrie, deşi temperaturile scad uşor. Ziua va fi destul de plăcută, cu soare şi câţiva nori, însă în noaptea de marţi spre miercuri cresc şansele de ploaie şi vântul devine activ.

Miercuri, vremea se schimbă radical: se răceşte; o să plouă din când în când şi vântul va spori senzaţia de frig.

La munte mai prindem o zi frumoasă, cu cer senin şi căldura neobişnuită pentru final de octombrie. Vântul devine mai insistent pe creste; iar dimineaţa aduce puţină ceaţă pe vai şi în depresiuni.
Vremea se menţine caldă şi mâine, deşi temperaturile încep să scadă în masivele nordice. Şi tot pe aici se înnorează treptat, iar seara apar ploi slabe, trecătoare. În rest rămânem cu timpul frumos.

Marţi se răceşte; ploile cuprind aproape toată zona montană şi vor fi mai consistente în masivele din nordul ţării. Şi vântul prinde putere, iar la peste 1800 de metri altitudine apar ninsorile şi lapoviţă.

Miercuri se face şi mai frig; o să plouă în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, iar pe creste vor mai fi ninsori şi lapoviţă.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *