Sunt putini politicienii care nu s-au lasat manjiti din butoiul cu laturi penale

Sunt putini politicienii care nu s-au lasat manjiti din butoiul cu laturi penale

Mă uit pe internet și zău dacă mai știu ce să mai cred. La mare parte dintre  candidații pentru parlamentare ori le-au murit lăudătorii, ori le lipsește cu desăvârșire minimul de bun simț față de cei cărora le cerșesc votul inventând ei despre ei calități pe care nu le-au avut niciodată.

Este aproape imposibil, repet pentru parte din ei, dacă le privești activitatea în retrospectivă să nu observi că s-au lăsat  mânjiți cel puțin odată cu mizeria din butoiul lăturilor penale. Le tâțâie bucile curului mai tare ca piftia ca nu cumva tocmai în această perioadă, când sau uns cu miere și smirnă amestecată cu tămâie dată de popii abonați la ajutoarele din partea statului de sute de mii de euro, de teama  coșmarului lor permanent DNA-ul, să nu cumva să-i ia la purificat tocmai acum, acum când s-au convins și ei sărmanii că chestia aceia inventată și valabilă numai pentru ei, ciorditorii de milioane de euro, așa zisa prezumție de nevinovăție, nu prea mai ține la electorat.

După mintea mea și altor câteva milioane de români, așa cum spunea prietenul meu, fostul consilier local Ionel Dinu, dacă au furat  să se ducă la pușcărie. Da, da să se ducă acolo unde le este locul. Sau cel puțin acum în al doisprezecelea ceas să le dea bunul Dumnezeu mintea cea  de pe urmă și să se retragă definitiv și irevocabil din politică. Dar la cât sunt de  infatuați îmi este greu să cred că sunt capabili să înțeleagă că a venit timpul tinerilor. Tineri pregătiți în primul rând moral, apoi profesional ca să repare tot ce ei au distrus în țara asta. Le va fi foarte greu, dar nu imposibil. Singura șansă de redresare socială a României sunt politicile economice.

Singura șansă viabilă în acest moment pentru România este ca viitoarea guvernare să fie PSD  plus ALDE, ca să poată împleti politicile sociale cu politicile economice,  dacă mai întâi  își vor face curățenie în propria ogradă prin trecerea în rezervă a javrelor și hahalerelor care murdăresc imaginea partidelor.

Tinerii sunt viitorul acestei țări, ajunge cu cât s-a furat! Meseria de politician este o meserie foarte frumoasă dacă intențiile celor care se dedică acestei meserii sunt bune pentru viitorul acestei țări. Din păcate până acum politicienii noștri au demonstrat contrariul, de parcă interesul lor major a fost să distrugă această țară. De aceea cred că meseria de politician li se potrivește ca o mănușă tinerilor curați, intrați în politică. Haideți pe 11 decembrie să le acordăm o șansă, o șansă ca și nouă să ne fie un pic mai bine, să scăpăm de stresul care ne omoară încet în fiecare zi, grija zilei de mâine. Prezența dumneavoastră masivă la vot este mai mult decât necesară ! Numai așa putem salva România de aceste termite care le-au furat bucuria de a fi copii copiilor noștri. Dragii mei, redați-vă România vouă înșivă! Strămoșii voștri prin jertfă de sânge v-au lăsat-o vouă, pentru ca voi, așa cum spunea Barbu Delavrancea  în piesa de teatru Apus de Soare: „Să o lăsați urmașilor, urmașilor voștri”.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *