Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu lucrătorii Secției de Poliție Rurală Nr. 3 Bolintin Vale au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor de furt din locuință în zonele rezidențiale din localitatea Joița, județul Giurgiu.

Sâmbătă, 8 decembrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu lucrătorii Secției de Poliție Rurală Nr. 3 Bolintin Vale au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor de furt din locuință în zonele rezidențiale din localitatea Joița, județul Giurgiu.

Au fost purtate discuții despre metodele de autoprotecție pe care aceștia ar trebui să le folosească pentru aș proteja locuința și bunurile.

Deși în cartierele în care polițiștii au acționat au avut loc furturi din locuințe, puțini dintre locatari dețin sisteme de alarmă sau sisteme video de supraveghere.

Grupul țintă a primit recomandări cu privire la necesitatea împrejmuirii locuinței sau consolidarea gardurilor existente, securizarea ferestrelor și a ușilor cu sisteme antiefracție, iluminarea corespunzătoare exterioară a locuinței, instalarea a cel puțin unui sistem de alarmă.

Și, pentru că aceste locuințe sunt nou populate, polițiștii au recomandat proprietarilor să își cunoască vecinii și să aibă o bună relație cu aceștia.

Polițiștii au specificat faptul că și prezența unui câine de pază poate împiedica săvârșirea unei infracțiuni de furt din locuință.

Din discuțiile purtate a reieșit necesitatea unei întâlniri între reprezentanți ai proprietarilor de case din zonele rezidențiale nou construite, autoritatea locală și poliție pentru identificarea unor măsuri de securizare a zonelor respective (iluminat stradal, instalarea unor sisteme video la intrarea și ieșirea zonelor rezidențiale).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *