Sfinții Constantin și Elena. Ce trebuie să facă femeile astăzi

Sfinții Constantin și Elena. Ce trebuie să facă femeile astăzi

Pe 21 mai sunt sărbătoriți Sfinții Constantin și Elena. Bisericile ortodoxe, dar și cele catolice îi sărbătoresc pe cei doi sfinți. Există mai multe tradiții și obiceiuri legate de această sărbătoare. Află ce trebuie să facă femeile astăzi pentru a ține la distanță duhurile necurate.

Ce trebuie să facă femeile de Sfinții Constantin și Elena

În ziua în care sunt sărbătoriți Sfinții Constantin și Elena, credincioșii respectă anumite tradiții și obiceiuri. Spre exemplu, femeile dau cu tămâie și stropesc cu aghiasmă. Asta pentru a ține la distanță duhurile rele. De asemenea, pentru a scăpa de duhurile malefice, sau pentru ca aceastea să nu se apropie de ei, țăranii obișnuisc să aprindă un foc mare în această zi și să stea în jurul acestuia. Prin acel foc vor fi trecute și oile. Asta pentru a el feri de duhurile rele cât timp vor sta la stână.

Tot pe 21 mai, ziua în care sunt sărbătoriți Sfinții Constantin și Elena, păstorii decid cine le va fi baci. De asemenea, se hotărăște unde vor fi amplasate stânele. Tot acum se va decide cine va păzi oile în timpul pășunatului.

Podgorenii nu muncesc astăzi. Preferă să nu facă asta deoarece se crede că astfel strugurii lor vor fi distruși de grauri.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *