Senatorul Niculae Badalau contesta in instanta amenda de 5.000 lei, primita dupa ce hotii i-au spart casa, si anularea dreptului de port arma

Senatorul Niculae Badalau contesta in instanta amenda de 5.000 lei,  primita dupa ce hotii i-au spart casa, si anularea dreptului de port arma

Acesta este titlul dat articolului  de publicaţia online  Antena 3.ro  în care apare informaţia conform căreia senatorul, actual ministru al economiei Niculae Bădălău contestă în instanţă sancţiunea aplicată de poliţiştii din Giurgiu, primită după ce hoţii i-au spart casa şi i-au furat o armă, care nu era păstrată în condiţii de siguranţă. Primul tras la răspundere a fost Bădălău, căruia i-a fost anulat permisul de port armă.

Plângerea contravenţională formulată de senatorul Niculae Bădălău a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Bolintin Vale la începutul lunii decembrie şi încă nu a primit un termen de judecată. Acţiunea este îndreptată împotriva Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu. Niculae Bădălău a fost amendat de poliţişti cu 5.000 de lei, iar dreptul de port armă i-a fost anulat, deoarece nu ar fi respectat dispoziţiile legii privind regimul armelor şi muniţiilor. Abia după cinci ani şi-ar putea recăpăta senatorul PSD dreptul de a deţine arme de foc.

Din dorinţa de a-l scuti pe domnul senator de o pierdere de timp inutilă, cu procese lungi în care nu are nici o şansă să câştige, chiar dacă  prima etapă a procesului va fi ţinută în localitatea de domiciliu,   sunt convins că ştie chiar şi dumnealui că unde-i lege nu-i tocmeală,  mai ales că acum este  prins cu modenizarea industriei de armament.  Aşa că iată ce spune legea :

Condiţii pentru păstrarea, portul şi folosirea armelor şi a muniţiilor, conform LEGII nr. 295 din 28 iunie 2004 (*actualizata*) (**republicata**)privind regimul armelor si al munitiilor**)

 ART. 31   Condiţiile de păstrare şi port ale armelor letale

(1) Titularul dreptului de a purta şi folosi arme letale are obligaţia de a păstra arma şi muniţia înscrisă în permisul de armă în condiţii de securitate, astfel încât să nu permită accesul la acestea al persoanelor neautorizate.

(2) Păstrarea armei şi muniţiei prevăzute la alin. (1) la domiciliul sau reşedinţa deţinătorului se face în locuri special destinate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

Domnul senator Niculae Bădălău a declarat oral că la momentul în care s-a comis furtul se afla în casă, la etaj, şi că atât el cât şi familia dormeau. Sistemul de supraveghere video fusese înterupt ca să nu le fie violată intimitatea. Iar pistolul furat se găsea undeva într-un sertar la parterul casei.

Motivul invocat de senator, de ce se afla pistolul letal în sertar şi nu în locul special amenajat, aşa cum prevede legea a declarat public că se simţea ameninţat. În atare situaţie cred că pistolul trebuia ţinut sub pernă şi nu aruncat într-un sertar. Mai mult decât atât, o fi anunţat domnul Bădălău poliţia că persoane necunoscute atentează la siguranţa lui şi a familiei ? Se pare că nu. Pentru că în astfel de situaţii poliţia cu certitudine ar fi luat măsuri pentru paza şi protecţia unui demnitar de stat. Nu ştiu dacă domnul senator ştie dar în comerţ se găsesc pistoale cu apă care seamănă  identic cu pistoalele letale. Ar fi bine pentru protecţia domniei sale  să-şi achiziţioneze un astfel de pistol pentru descurajarea hoţilor.   Aşa cum am mai spus unde-i lege nu-i tocmeală iar domnul Bădălău a încălcat în mod flagrant legea. Deci, pe cale de consecinţă, nu are nici cea mai mica şansă, dacă legea se respectă, să mai poată primi în veci permis de port arm.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *