Sedinţa extraordinară de consiliu local din comuna Stăneşti s-a lăsat cu picanterii

Sedinţa extraordinară de consiliu local din comuna Stăneşti s-a lăsat  cu picanterii

Atât ziarul cât şi televiziunea online Cronica  Giurgiuveană şi-au propus un proiect prin care să vină în sprijinul cetăţenilor din judeţul Giurgiu. Ne-am propus să facem acest lucru prin participarea cameramanilor  noştri la şedinţele de consiliu local ale UAT-urilor din judeţ care să înregistreze şedinţele. Intenţia noastră este ca locuitorii din comunele judeţului să vadă pe viu felul în care îşi respectă sau nu promisiunile făcute în campaniile electorale cei pe care ei i-au ales. Stăneştiul a fost prima comună la care am participat la şedinţa extraordinară.

Primul om care a încercat să împiedice participarea noastră la şedinţa de consiliu a fost doamna manager care răspunde de curăţenia instituţiei.

Edilul şef Dănuţ Mitrea ne-a comunicat că şedinţa nu se va ţine din lipsă de cvorum. După câteva minute a revenit la sentimente mai bune, aducându-şi probabil aminte că şedinţele de consiliu conform legii sunt publice şi ne-a invitat să filmăm în sala de consiliu unde s-a desfăşurat şedinţa.

Pe ordinea de zi au fost 4 proiecte de hotărâri. Primul proiect face referire la aprobarea utilizării excedentului anual  al bugetului local al comunei Stăneşti pe anul 2020 în anul 2021.

Prin  cel de-al doilea proiect de hotărâre  s-a  solicitat  aprobarea  bugetului local al comunei Stăneşti pe anul 2021 şi a listei de investiţii aferente.

Prin proiectul de hotărâre  numărul 3 se solicită modificarea organigramei şi a statului de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului comunei Stăneşti.

Proiectul de hotărâre numărul 4 cuprine: Proiect de hotărâre Nr. 17 din 6 aprilie 2021 privind revocarea H.C.L. Nr. 7 din data de 17 noiembrie 2020 privind aprobarea închirierii prin licitaţie publică a unor terenuri arabile în suprafaţă totală de 20,76Ha aparţinând domeniului privat al comunei Stăneşti.

Dacă primele 3 proiecte de hotărâri au fost votate în unanimitate, fără discuţii în contradictoriu, la punctul 4 după ordinea de zi, cel cu privire la închirierea prin licitaţie publică a 20,76 Ha din domeniul privat al comunei au apărut şi câteva semne de mirare venite din partea consilierilor opoziţiei care, spun dumnealor că suprafaţă de teren, respectiv cele 20, 76 Ha la care se face referire este lucrată deja. De aici mirarea s-a transformat într-o întrebare directă adresată primarului.  Cine este persoana sau socitatea comercială care se foloseşte de acest teren agricol ? Întrebare rămasă fără răspuns. Deocamdată nu ne hazardăm  să tragem vreo  concluzie.  Vom reveni.  

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *