Se schimba regulile la ITP! Masinile care nu vor mai fi lasate sa CIRCULE! Toti soferii trebuie sa stie asta!

Se schimba regulile la ITP! Masinile care nu vor mai fi lasate sa CIRCULE! Toti soferii trebuie sa stie asta!

Inspecția tehnică periodică va fi efectuată după noi reguli, mai drastice după cum spun unele voci, întrucât aceste automobile nu vor mai primi drept de circulație, deși până acum aceste defecte erau trecute cu vederea.

Așadar, automobilele care merg la inspecţia tehnică periodică cu parbrizul crăpat nu vor mai primi dreptul de circulaţie. Chiar dacă crăpăturile din parbriz nu influenţează vizibilitatea şoferului inspectorii sunt obligaţi să respingă aceste autoturisme.

De asemenea, înainte de montarea camerelor de supraveghere în staţiile ITP, doar 2 din 10 maşini erau respinse. Acum, însă, numărul celor care nu reuşesc să-şi ia ITP-ul este dublu. 

De asemenea, de la 1 ianuarie cei cu maşini mai vechi de 12 ani trebuie să treacă de ITP anual. Autoturismele care au sub 12 ani trebuie să treacă ITP-ul o dată la doi ani, iar maşinile noi trebuie să fie verificate o dată la 3 ani.

În ceea ce privește şoferii care circulă cu ITP-ul expirat, aceştia vor rămâne fără certificatul de înmatriculare al maşinii şi vor fi şi amendaţi, valoarea sancţiunii ridicându-se la sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

Sursa A1.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *