Se pare că în scurt timp senatorul Niculae Bădălău va urma calea deschisă de prietenul său Codrin Ştefănescu …

Se pare că în scurt timp senatorul Niculae Bădălău va urma calea deschisă de prietenul său Codrin Ştefănescu …

Departe de mine gândul de a-l transforma pe Liviu Dragnea într-un martir. Dar felul cum procedează acum cei care până mai ieri îi pupau talpa papucului despre care spuneau că este un vizionar, un adevărat conducător şi cel mai iubit fiu al poporului, pentru ca azi, aceiaşi oameni să spună despre Dragnea că a fost cel mai nociv conducător, un tiran un nenorocit care-a supt sângele poporului, chiar este de-a râsu plânsu. Oare aceşti oameni au mintea atât de scurtă încât nu mai ţin minte că în şedinţele BPN ale PSD toate hotărârile luate în interiorul acestui organism politic erau luate cu majoritate ? Dar mă rog, de unde nu e chiar nu ai ce să ceri!  Şi aici mă refer la caracter şi asumarea atât a succesului cât şi a eşecului.

De câteva zile în PSD a început marea epurare, fiind vizaţi acum oamenii lui Dragnea. Ca şi cum nu ar fi fost toţi oamenii lui Dragnea! Chiar îmi aduc aminte când Dragnea, cu ocazia Congresului Naţional i-a   întrebat pe reprezentanţii tuturor filialelor PSD din ţară: “ Vreţi să mai fiu preşedintele vostru? “ Şi toţi cei prezenţi au răspuns la unison: “Daaaaaaaaa!!!”

Probabil cei care efemer conduc PSD-ul până la congres doresc să spele imaginea partidului. Sincer acest lucru ar fi trebuit început cu mult timp înainte de a se ajunge la o astfel de situaţie. Primii, după părerea mea, care ar fi trebuit să dispară din PSD şi care ar fi putut spăla într-o oarecare măsură imaginea partidului ar fi fost Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae promotorii Ordonanţei 13, măscăriciul de Codrin Ştefănescu, mitraliera Cătălin Rădulescu şi nu în ultimul rând, ciorditorul Darius Vâlcov  după cum scrie presa centrală.

Din toţi aceştia au fost eliminaţi doar Codrin Ştefănescu şi Darius Vâlcov urmaţi de persoane mai puţin cunoscute, dar care au fost indentificaţi de cei care conduc PSD-ul drept oamenii lui Dragnea cum ar fi : Anca Alexandrescu consilier pe comunicare al premierului Viorica Dăncilă, Mihaela Triculescu şefa ANAF, Adriana Cotel şefa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, următorul pe lista celor ce vor pleca, din informaţii pe surse, este Andrei Ignat secretar de stat la MApN vizat de DNA într-un posibil abuz în serviciu.

Dacă e să luăm de bun ce scrie presa centrală se pare că următorul pe lista scurtă   va fi nimeni altul decât senatorul de Giurgiu ajuns prin grija lui Dragnea Ministrul Economiei Niculae Bădălău. Iată ce scrie cotidianul Ştiripesurse.ro:

“ … Sursele mai spun că o mare problemă o reprezintă tensiunea dintre Nicolae Bădălău şi Paul Stănescu apărută în ultimele două zile. Bădălău are două revendicări: capul lui Răzvan Cuc şi cere ca partidul să nu fie predat spre zona Firea. Din acest motiv au apărut neînţelegeri majore între cei doi şi Bădălău ia în calcul să-l contracandideze pe Paul Stănescu la Congres pentru poziţia de preşedinte excutiv.  În aceste condiţii Paul Stănescu şi apropiaţii iau în calcul aducerea lui Răzvan Cuc de la Neamţ înapoi la Giurgiu şi înlocuirea lui Bădălău cu el. “

Sursele reprezentanţilor din presa centrală sunt de foarte bună calitate. Tot pe surse, legat de acelaşi subiect, am primit o informaţie conform căreia articolul apărut în stiripesurse.ro este unul cât se poate de veridic. Mai mult decât atât, în cadrul unui CEx ţinut după arestarea lui Dragnea, Bădălău, pentru a-şi verifica poziţia în partid a cerut demiterea lui Răzvan Cuc din funcţia de Ministru al Transporturilor. Reacţia celor prezenţi a fost una neaşteptată de Bădălău: Mai mulţi grei ai partidului i-au spus că în această situaţie se impune şi demiterea lui din funcţia de Ministru al Economiei, el având o problemă în plus faţă de Răzvan Cuc întrucât din cauza lui PSD-ul a pierdut foarte multe voturi din diaspora urmare a cântecului dedicat de finul Caval naşului Bădălău în care  spune: “să vină diaspora ca să ne p…m pe ea.” În plus, mai spune sursa noastră din PSD care nu are nicio legătură cu Giurgiu, puciştii care de fapt şi de drept conduc PSD-ul au realizat că Bădălău era omul lui Dragnea infiltrat între pucişti, fapt dovedit cu ocazia votului pentru demiterea lui Dragnea, atunci când  Bădălău, cu câteva momente înaintea votului a părasit sala. Drept recompensă pentru serviciile prestate în scurt timp Dragnea l-a numit pe Bădălău Ministrul Economiei!

Ca o confirmare a faptului că Bădălău va trebui în curând să-şi ia la revedere de la conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD Giurgiu este şi articolul publicat în ziarul PUTEREA în cuprisul căruia citim :

“În anii trecuţi, cel mai mic scor electoral obţinut de PSD Giurgiu a fost de 69%. Însă, rezultatele oficiale de la ultimele alegeri europarlamentare indică faptul că PSD a pierdut alegerile în 20 de localităţi ale judeţului Giurgiu, din cele 54. Dar trebuie subliniat că PSD are 46 de primari din cei 54 ai judeţului, ceea însemnă că în 12 localităţi cu primari PSD alegerile au fost câştigate de PNL şi ALDE. Potrivit informaţiilor noastre, ca urmare a acestei situaţii, tot mai mulţi primari PSD din Giurgiu s-au cam săturat să fie conduşi de baronul Niculae Bădălău şi de finul său – Marian Mina. Astfel, în perioada următoare, mai mulți primari PSD din Giurgiu, în frunte cu edilul municipiului reşedinţă de judeţ, Nicolae Barbu, şi cel al oraşului Mihăileşti, Mihai Dobre, vor cere conducerii PSD, mai exact premierului Viorica Dăncilă, ca Bădălău să nu mai fie preşedintele organizaţiei PSD Giurgiu.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *