Scandalul strategiei de marketing a PNL-ului

Scandalul strategiei de marketing a PNL-ului

Au devenit deja de notorietate scandalurile existente la nivelul PNL-ului central începând cu demiterea lui Daniel Zamfir din poziția de președinte al comisiei economice  care a declarat public că:  ”Am o mare frustrare, fiind în situaţia de a da explicaţii de ce preşedintele partidului îmi doreşte capul. Îmi doreşte capul pentru că probabil i l-a cerut cineva sau dumnealui gândeşte că activitatea mea de la Comisia economică e una care dăunează partidului”.

Afirmațiile Adriana Săftoiu,  contracandidata Ralucăi Turcan pentru șefia grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, care afirmă că: „ nu e nici o diferență între Dragnea și noi „  referindu-se la faptul că Ludovic Orban  procedează în același mod în ceea ce privește promovarea unor oameni de partid pe criteriul politic dispărând cu desăvârșire conceptul meritocrației  și cel al competenței profesionale.  

Ca să nu se lase mai prejos decât șefii lor de la centru și în interiorul filialei PNL Giurgiu predomină scandalurile mai vechi sau mai noi. Posibil ca acest mod de lucru, dacă scandalul se poate numi astfel, să le dea posibilitatea liberalilor să iasă din anonimat. PNL-ul  nu știe altceva decât să critice.  Acest lucru îl poate face orice … individ. Dar când vine vorba de soluții sau să vină cu alternative tac. De ce tac ? Există două explicații:  Una – fie că sunt incompetenți,  iar cea de-a doua – pentru că nu doresc  ca să le fure PSD-iștii  soluțiile. Sincer nu cred în nici una dintre aceste variante.  

Îi aud pe liberali criticând faptul că au trecut contribuțiile sociale de la angajator la angajat și că acesta ar fi motivul pentru care salariile nu cresc decât cu maxim 3 procente. Nimic mai adevărat. Dar nu așa trebuie prezentată  problema necreșterii  salariilor. Trecerea  contribuțiilor de la angajator la angajat este o soluție foarte bună dacă luăm în calcul faptul că foarte multe firme nu virau în contul statului asigurările sociale. Numai că ordinea a fost pusă invers. Dacă cele două guverne Grindeanu și Tudose care s-au succedat în decursul unui singur an ar fi dorit cu adevărat o creștere salarială ar fi trebuit prima dată să procedeze la trecerea asigurărilor sociale de la angajator la angajat, iar pentru ca salariatul să rămână în mână cu un profit net de 20% ,  creșterea la salariu ar fi trebuit să fie de cel puțin 40%.  Sau creșteau  salariile cu 20%  dar nu mai treceau contribuțiile sociale de la angajator la angajat.

Cred că explicații de genul acesta așteaptă oamenii de la PNL-ul care  își dorește să devină o soluție viabilă pentru  guvernare.  Oamenii s-au săturat de scandaluri,  de bârfe și de încercarea unor politicieni de a părea altfel decât sunt. Cu alte cuvinte o parte din liderii PNL  au furat,  dar mai puțin decât liderii PSD. Rușine!  Mare rușine pentru  clasa politică românească!  Ce să mai înțeleagă oamenii, să înțeleagă  că singurul scop al politicienilor este ciolanul ? Datorită unei părți nesătule a politicienilor, deoarece personal refuz să cred că toți sunt o apă și-un pământ,  întreaga clasă politică a ajuns să fie considerată coruptă!  O cloacă  a escrocilor care s-au constituit într-o castă mafiotă.

Nu pot să fiu de acord cu unii politicieni, indiferent de coloratura lor politică, atunci când aceștia jignesc și  aducă acuze cuiva fără dovezi. Domnilor și doamnelor politicieni în loc de o abordarea melodramatică, lacrimogenă,  prin care chipurile ne plângeți nouă de milă că ne merge prost din cauza hoților din partidele cu care dumneavoastră sunteți în opoziție, nu credeți că ar fi mai nimerit cu dovezile pe care le dețineți să vă adresați direct organelor statului care au competențe și pot lua măsurile legale care se impun în atare situație ? Să nu vă fie teamă că veți fi considerați turnători. Ba dimpotrivă, toată lumea vă va considera salvatorii neamului. Incoruptibilii care apără țara și democrația. Dacă dețineți astfel de probe și nu le deferiți justiției înseamnă că sunteți complici la jaful național despre care vorbiți ori de câte ori aveți ocazia.

Sau poate nu sunteți nici dumneavoastră atât de incoruptibili și vă este teamă să nu apară la suprafață murdăriile pe care și dumneavoastră le-ați făcut? Nu știu,  întreb și eu. Sau mai bine zis mă întreb,  pentru că mai mult ca  sigur de la domniile voastre nu voi primi nici un răspuns …

I.C.MANDU

 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *