S-a anunțat prăpăd pentru toți șoferii din România! Se întâmplă de la 1 ianuarie

S-a anunțat prăpăd pentru toți șoferii din România! Se întâmplă de la 1 ianuarie

Vin noi scumpiri pentru carburanți odată ce vor fi publicate noile accize. Acestea vor fi plătite de consumatori începând cu 1 ianuarie 2020, când vor intra în prețul carburanților.

Ministerul Finanțelor nu a publicat încă noile accize ce vor intra în prețul carburanților de la 1 ianuarie 2020, însă conform datelor INS, benzina și motorina vor fi mai scumpe cu 8 bani pe litru, scrie e-nergia.ro.

Conform Codului Fiscal, accizele se actualizează în fiecare toamnă, cu rata inflației și intră în vigoare de la începutul anului următor.

În acest moment acciza la benzină este de 2.038 lei pentru 1.000 de litri, iar în cazul motorinei acciza este de 1.895 de lei pentru 1.000 de litri.

Datele INS arată că „preţurile de consum în luna septembrie 2019 comparativ cu luna septembrie 2018 au crescut cu 3,5%. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 3,5%”.

Astfel accizele ar trebui să crească de la 1 ianuarie 2020 cu 3,5%, iar la pompă acest lucru se va vedea și mai mult pentru că se adaugă TVA la valoarea mărită.

În momentul de față, în România, 53% din prețul benzinei de la pompă este reprezentat de taxe iar în cazul motorinei procentul este ușor mai jos, la 50%.

Sursa: Capital.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *