Mă uit la televizor şi chiar nu ştiu ce să mai cred. Evenimentele se succed cu o repeziciune fantastatică. Franţa, ţara  în care funţionează cu adevărat democraţia, unde nivelul de trai este cu mult mai mare decât media europeană, unde pensia cea mai mica este de 2.000 de euro au  loc adevărate lupte de stradă între forţele de ordine şi francezii nemulţumiţi de faptul că preţul carburanţilor urma să crească cu câţiva eurocenţi. Preşedintele Emmanuel Macron a fost nevoit intervină şi să ia măsuri sociale care să calmeze spiritele foarte încinse. Se pare că s-a reuşit doar un armistiţiu temporar cu vestele galbene.

La noi toată lumea este mulţumită. A crescut preţul energiei electrice, a crescut preţul carburanţilor, s-au mărit salariile, dar în acelaşi timp preţurile produselor din galantare au luat-o razna ajungându-se în situaţia în care românul cumpără mai puţine produse decât înainte de mărirea salariilor. Inflaţia bate la uşă, schimbăm legile justiţiei mai ceva ca pe şosete doar pentru ca îmbogăţiţi prin furt să scape de puşcărie. Sunt numiţi în funcţii de demnitari de stat analfabeţi funcţionali. În timp ce stăteam la rând la o tarabă din piaţă să cumpăr roşii româneşti aduse din Turcia i-am auzit pe oameni vorbind că la noi în Giurgiu sunt  câţiva economişti  cu adevărat profesionişti care sunt cu multe clase peste actualul ministru al finanţelor, ca să nu mai vorbim de ministrul economiei. Şi ce dacă, spun eu. Dacă nouă ne este foarte bine aşa ? La noi vin sărbătorile şi odată cu ele tăierea porcului. Da, da, tăierea porcului după listă ! La noi mai e o vorbă: “ da de ce eu şi nu ăla ? “  Şi uite aşa se alege praful de democraţie, de speranţa milioanelor de români de mai bine !

Mai aud una şi dacă nu ar fi de plâns, cu siguranţă ar fi de râs. Iohannis este vinovat  că ţara merge din rău  în mai rău. Zău ?  Păi Iohannis a vrut să schimbe trei guverne sau PSD-ul ? Sau mai bine zis adevăratul prim ministru Darius Vâlcov cel care şi-a  ascuns bănetul, lingourile de aur şi tablourile  obţinute prin muncă cinstită prin cavouri, după cum scrie presa. Sau  mai de grabă prin schimbarea celor trei guverne succesiv,  fără a se da nici o explicaţie se ascunde incapacitatea PSD-ului de a guverna ţara din cauza lipsei de cadre specializate ! Sau poate cadre au, dar nu sunt în graţiile liderului şi atunci sunt numiţi  miniştrii doar dintre persoanele obediente liderului, dar ineficiente, fiind doar politruci incapabili de a gestiona ministerul unde au fost numiţi,  şi de aici   încercarea disperată a coaliţiei de guvernare de a arunca pisica în curtea lui Iohannis !  Sunt multe întrebări legate de acest subiect şi mult prea puţine răspunsuri.

Săptămâna trecută proaspătul numit ministru al economiei, senatorul Niculae Bădălău, şi-a serbat ziua onomastică şi ziua de naştere acasă la Bolintin. După cum ştiţi la zile onomastice nu se invită, sau cel puţin aşa se spune. În atare situaţie se pregătise ca orice om din ţara asta să-şi serbeze onomastica alături de familie şi câţiva prieteni apropiaţi lui şi partidului cum ar fi fostul PRM-ist şi cel mai înfocat PSD-ist Codrin Ştefănescu şi sondajoristul impartial care nu are nicio legătură cu PSD-ul, fiind doar prieten cu Bădălău, sociologul Marius Pieleanu. I-a fost foarte greu sărmanului domn senator când s-a trezit la uşă cu sute de prieteni. Noroc că a mai avut ceva resturi prin frigider, că altfel nu se ştie cum şi-ar fi spălat cinstea obrazului. Păi au venit în primul rând toată floarea cea vestită a primarilor PSD şi nu puţini la număr în fruntea lor aflându-se preşedintele consiliului judeţean. Fosta şi actuala prefectă şi posibilul viitor subprefect, unul care a instrumentat un dosar penal în care spre deosebire de Domnul Nostru Iisus Hristos care a înmulţit bucatele, omul nostru a schimbat în dosar din mult, în mult mai puţin cantitatea furată. Şi-au mai fost prezenţi oameni cu funcţii din administraţie, din deconcentrate, precum şi prieteni abonaţi la contractele cu statul. De la acest eveniment grandios au lipsit doar ceilalţi patru parlamentari PSD şi primarul municipiului Giurgiu plecat în Austria. Mă întreb: Dacă Bădălău nu ar mai fi fost în graţiile lui Dragnea ar mai fi avut  atât de mulţi prieteni ?

Din acest articol se desprinde o singură idee:  Românii trăiesc mult mai bine decât francezii !

I.C MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *