Rezultate meritorii obtinute de copiii giurgiuveni la festivalul din Austria

Rezultate meritorii obtinute de copiii giurgiuveni la festivalul din Austria

Copiii pregătiți de profesorii Școlii Populare de Artă Giurgiu, școală ce funcționează în cadrul Centrului Cultural pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu, în perioada 25-27 noiembrie au participat la  festivalul concurs international desfășurat în Austria „ Starurile  Diasporei”, în cadrul evenimentului „Toamna Culturală Românească”.

La finalul concursului, premiile obținute au fost următoarele:

Trofeul Festivalului a fost  câștigat de următorii copii:  Maria Popa, Selena Mărgean și Ioana Claudia Lărgeanu precum și Trupa de Dans „Românașul”.

  • Locul I – Daria Bănică (pian)
  • Locul II – Oana Stoian (pian)

Titlul de Miss Festival i-a revenit tot uneia dintre fetele din Giurgiu: Ioana Lărgeanu.

De asemenea, Selena Mărgean și Trupa de Dans „Românașul” au primit  din partea președintelui juriului, Teodore Coresi, un premiu special, oferit de „Opernsanger Studio Wien”.

Alături de copiii din Giurgiu, pe scena festivalului au mai evoluat copii din Constanța, Mangalia, București, Arad, Cluj, Bacău, dar și din Austria, Republica Moldova, Bulgaria și Italia.

„Ne-am bucurat de reale aprecieri din partea juriului, a organizatorilor, care ne-au invitat încă de pe acum la alte două festivaluri ce vor avea loc anul viitor, unul la Linz, celălalt  tot la Viena. Mulțumim și pe această cale conducerii Consiliului Județean Giurgiu, care ne-a fost alături și ne-a sprijinit cu deplasarea la acest Festival”, a declarat doamna Carmen Pețanca, directorul CJCPCT Giurgiu.

viena-1viena-2viena-3viena-4viena-5viena-6viena-8viena-7viena-9viena-10

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *