Replica Sabiei Sfantului Voievod Stefan Cel Mare, pentru putin timp, a poposit la Giurgiu

Replica Sabiei Sfantului Voievod Stefan Cel Mare, pentru putin timp, a poposit la Giurgiu

Replica Sabiei Sfantului Voievod Stefan Cel Mare pentru putin timp a poposit la Giurgiu

Azi, 29 noiembrie, în oraşul Giurgiu s-a desfăşurat un eveniment istoric de maxima importanţă. Graţie implicării generalului Mircea Chelaru în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Giurgiu în Piaţa Tricolorului a fost organizat sub deviza “ 100 de ani de unitate “un ceremonial militar dedicat Centenarului Marii Uniri.

Cu acest prilej a fost prezentată în replica Sabia Sfântului Voievod Ştefan Cel Mare, domnitorul  Moldovei între anii 1457 – 1504 . Sabia fost donată de muzeul TOPKPI din Istanbul.

La acest eveniment au participat primarul Nicolae Barbu flancat de patru dintre cei cinci parlamentari PSD respectiv Alexandru Andrei, Răzvan Cuc, Cristian Marciu şi Elena Dinu având-o alături pe Adriana Puţaru prefectul judeţului. Marii absenţi au fost senatorul Niculae Bădălău aflat în vizită de lucru ca proaspăt Ministru al Economiei la Bruxelles şi Marian Mina preşedintele Consiliului Judeţean care probabil prins cu probleme mult mai importante nu a putut onora cu prezenţa acest eveniment unic. Au mai fost prezenţi şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu colonel Daniel Petruţ Ruşanu, inspectorul general al Inspectoratului Judeţean Şcolar  Gigi Oprişan, directorul Muzeului Judeţean “ Teohari Antonescu “ Ionel Muscalu precum şi majoritatea şefilor de deconcentrate din Giurgiu.

Din păcate, poate şi din cauza slabei mediatizări, prezenţa giurgiuvenilor la acest eveniment plin de încărcătură istorică a fost una foarte redusă.

Evenimentul în imagini:

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *