„Recidiva” senatorului Niculae Badalau …

„Recidiva” senatorului Niculae Badalau …

Senatorul de Giurgiu Niculae Bădălău a apărut de curând  într-o conferinţă de presă a organizaţiei judeţene a PSD care pe mine m-a lăsat perplex. Aveam impresia că mă aflu la o conferinţă de presă a opoziţiei. Fostul număr doi din PSD critică actul de guvernare ca un veritabil opozant, ca şi cum până acum domnia sa nu a participat în mod direct la deciziile luate de PSD şi puse în practică de guvern.

Acest mod samavolnic de comportament a lui Bădălău este justificat de dorinţa de a deveni ceea ce prin mijloace politice normale este imposibil să ajungă, şi anume, preşedintele PSD. Aduceţi-vă aminte de ce scria presa naţională cu ceva timp în urmă despre încercarea de puci prin care s-a dorit debarcarea de la cârma partidului a lui Dragnea,  orchestrată de fostul premier Tudose avându-l drept cleşte pe Bădălău, puci care a eşuat. Şi o a doua încercare de a lovi în Dragnea  prin scrisoarea scrisă de alţii, avizată de Adrian Năstase şi asumată de Bădălău. Acum pare o a treia încercare. Loveşte în guvernul Dăncilă.  Această încercare nu pare a fi nimic altceva decât o lovitură cu manta ca la biliard, scopul final al acestei lovituri fiind de fapt, aşa cum am mai spus, înlăturarea lui Dragnea de la conducerea PSD-ului.

 Întrebarea firească care se pune într-o asemenea situaţie este:  Cine se ascunde în spatele acestor încercări de manipulare ? Pe ale cui interese le  reprezintă Bădălău acum, pentru că este mai mult decât evident faptul că numai interesul PSD-ului nu-l urmăreşte.

Nu m-ar mira ca în zilele următoare la postul de televiziune Realitatea TV,  în emisiunea jocuri de putere a lui Rareş Bogdan să-l vedem pe Bădălău ce până nu de mult era catalogat drept unul dintre cei care au contribuit la distrugerea ţării, spălat şi curăţat pentru toate relele de care fusese acuzat de acelaşi moderator şi iată cum peste noapte să îl transforme într-un patriot un iubitor de ţară şi de neam doar pentru faptul că patronului televiziunii respective nu-i plac ochii lui Dragnea.

Iată declaraţiile de presă făcute de senatorul Bădălău:                 

„-Ce vom spune că am făcut în patru ani de guvernare ? Că am schimbat justiţia ? Atât ?

-Unde este autonomia, unde este descentralizarea ? Statul Român este astăzi mai centralizat decât oricând.

-Este o birocraţie fantastică. Nu avem în eşaloanele 2-3 din ministere oameni capabili să debirocratizeze domeniile de care răspund.

-Ce vom spune că am făcut în patru ani de guvernare ? Că am schimbat justiţia ? Mai departe, cum am modernizat noi ţara, dacă nu am făcut nimic”

Mă întreb cum de mai este membru de partid al PSD domnul senator de Giurgiu Bădălău ? Habar nu am. Să ai curajul să apari în media şi să spui că guvernarea PSD, în afară de legile justiţiei nu a făcut nimic, ori eşti o personalitate indispensabilă pentru PSD şi nu te poate da nimeni afară şi îţi poţi permite să spui orice bazaconii îţi trec prin cap, sau şti că în curând vei părăsi barca PSD şi vei trece la un alt partid. Cred că partidul lui Băsescu l-ar primi cu braţele deschise. Nu ştiu, doar cred. Preşedintele Băsescu este imprevizibil.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *