RAZVAN CUC, SPRE DEOSEBIRE DE ALTI POLITICIENI, A INTELES CA PROMISIUNEA FACUTA ESTE DATORIE CURATA …

RAZVAN CUC, SPRE DEOSEBIRE DE ALTI POLITICIENI, A INTELES CA PROMISIUNEA FACUTA ESTE DATORIE CURATA …

Pe fondul nemulțumirilor existente în rândul majorității românilor datorate faptului că una li s-a promis în campania electorală și alta este realitatea, în sensul că s-au promis majorări de salarii dar nu s-a spus nimic de creșterea prețurilor la produsele de bază cu 100% , or creșterea salariilor, coroborate cu creșterea prețurilor duce în mod clar spre inflație. Din cauza acestei trăiri personale insurmontabile am fost determinat  să cred că este imposibil să fi în același timp și OM și politician. În atare situație am disociat cele două cuvinte și am spus că omu-i om, iar politicianul face parte dintr-un alt regn animal.

Numai că, de curând am realizat că m-am înșelat,  ajungând la concluzia că există în politica noastră atipică,  prin comparație cu politica celorlalte țări europene și OAMENI POLITICI. Cel care a reușit să mă facă să cred acest lucru este fostul Ministru al Transporturilor Răzvan Cuc care a înțeles, spre deosebire de alți politicieni, că promisiunea făcută este datorie curată.  

După ce a fost instalat ca ministru al transporturilor la foarte scurt timp am avut onoarea să-l am invitat pe Răzvan Cuc în emisiunea Cronica Giurgiuveană, difuzată pe postul local de televiziune Giurgiu TV. Cu această ocazie a vorbit despre prioritățile sale ca giurgiuvean și anume: Refacerea podului de la Grădiștea și realizarea unei rute ocolitoare a orașului creată special pentru autovehiculele cu tonaj mare.

Pe 22 septembrie proaspătul Ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc vine la Giurgiu și ține o conferință de presă în sala de ședință a consiliului local. Iată ce a spus:

 ”… Doresc să ştiţi că nu am uitat niciodată că am primit votul giurgiuvenilor, tocmai de aceea mă aflu în faţa dumneavoastră cu nişte măsuri concrete, nu doar false promisiuni că se va face, avem în plan, avem posibile premize de dezvoltare economică, Nu. Astăzi am vorbit cu domnul primar. De dimineaţă l-am sunat, la ora 10:00 şi l-am întrebat dacă este posibil să convocăm această conferinţă de presă întrucât tot în această dimineaţă am încărcat pe SEAP proiectul pentru drumul de legătură între Giurgiu şi Vamă, un proiect în valoare de 155 milioane lei, o rută ocolitoare modernă pe 4 benzi …

 …a fost finalizată evaluarea proiectului Giurgiu Frontieră – Bucureşti Nord, un proiect care include şi podul de la Grădiştea, modernizarea infrastructurii căii ferate, modernizarea şi igienizarea gărilor. În acest sens a fost finalizată procedura, iar azi,  22 septembrie, după terminarea conferinţei de presă va fi  semnat contractul cadru între Ministerul Transporturilor, prestator şi CFR Infrastructură. Sfârşitul anului 2019 este data limită la care acest proiect va fi finalizat.

 Acestea au fost declarațiile publice făcute de Răzvan Cuc în urmă cu trei luni.  Surpriza plăcută și satisfacția noastră, a giurgiuvenilor este dată de faptul că după o mult prea lungă perioadă de  așteptare refacerea podului de la Grădiștea, reabilitarea căii ferate Giurgiu București-Nord  și drumul de legătură între Giurgiu și Vamă, practic ruta ocolitoare a orașului de către autovehiculele cu tonaj mare se vor realiza într-un procent de 100%  deoarece sumele necesare demarării acestor lucrări sunt prevăzute în bugetul pe 2018.

Răzvan Cuc a demonstrat că dacă  vrei poți fi în același timp și OM și politician. De ce a fost înlăturat Răzvan Cuc de la conducerea Ministerului Transporturilor ? Pe cine deranja prezența lui acolo și despre multe alte lucruri extrem de interesante vom vorbi într-o altă ediție a publicației noastre.

 

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *