PSD-ului îi fată vaca când racolează primii primari de la PNL, dar îi moare viţelul atunci când PNL-ul ia primari de la ei

PSD-ului îi fată vaca când  racolează primii primari de la PNL, dar îi moare viţelul atunci când PNL-ul ia primari de la ei

Foarte mulţi oameni când vor să compare politica cu ceva ,o compară cu o curvă. Eu mai degrabă aş compara politica cu fotbalul. Partidele politice au nevoie de finanţatori tot aşa cum au nevoie şi echipele de fotbal. Dacă antrenorul unei echipe de fotbal  dă rateuri în campionat şi riscă să piardă primul loc, precum preşedintele unui partid în campanie electorală atunci când este surclasat de un partid opozabil,  finanţatorii schimbă antrenorii sau după caz, şeful partidului.

În această situaţie nu ar trebui să mire pe nimeni dacă locul lui Ciolacu, care dă semne clare că a pierdut controlul asupra echipei PSD,  în locul lui finanţatorii partidului îl vor readuce la cârma PSD după alegerile locale pe Victor Viorel Ponta.

La fel ca în fotbal vine o perioadă a transferurilor. Echipa PSD din Giurgiu a fost prima care a preluat de la echipa adversă, PNL, primarul comunei Stăneşti, Dănuţ Petrişor Mitrea. După aceasta achiziţie, la scurt timp PSD-ul se laudă, asta după ce  primarul Nicolae Barbu a devenit liber contract de la PSD dar care îşi continua antrenamentele pe terenul PRO România, cu preluarea fundaşului PNL, autopropus candidat pentru primăria Giurgiu,  Marian Măroiu.  Ei bine, aceşti sportivi nu s-au dus după ciolan sau pentru faptul că au fost forţaţi sau ameninţaţi cu dosare penale de antrenorii de la echipa de club PSD Giurgiu, pur şi simplu le-au convenit contractele prezentate pe care le-au semnat.

Conducerea clubului PNL Giurgiu  nu s-a  lamentat şi nu a comentat  în niciun fel plecarea din echipă a celor doi sportivi. În această situaţie managerii clubului PNL au început şi ei să facă transferuri din  liga I a PSD-ului  încercând să aducă cât mai mulţi primari atacanţi, mare parte dintre ei foşti jucători ai clubului PNL.

Când managerii clubului PSD au văzut că majoritatea primarilor atacanţi au fost preluaţi de clubul PNL, iar ei au rămas numai cu fundaşii au început cu reclamaţii că le sunt furaţi jucătorii,  că au cedat în urma şantajelor la care sunt supuşi şi că arbitrii ţin cu echipa adversă,  sperând ei că în felul acesta pot înduioşa suporterii votanţi să nu-i mai injure ca la uşa cortului pentru că i-au minţit că vor câştiga campionatul … pardon alegerile.

În final să recapitulăm:  PSD-ul este primul care deschide lista transferurilor de la echipa adversă PNL,  iar atunci când PNL-ul începe să ia primari, vârfuri de atac de la PSD, aceştia se plâng că nu este corect modul cum procedeză PNL-ul.  Păi măi băieţi există o vorbă românească care spune: “Ce ţie nu-ţi place altuia nu face!“ Păi cum vine aia tu loveşti primul şi pe urmă când eşti lovit la rândul tău începi să plângi ca fata mare la măritat, dar numai puţinel că pe urmă începe să-ţi placă …

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *