PSD-ul la răscruce de vânturi

PSD-ul la răscruce de vânturi

Victoria categorică înregistrată de preşedintele Klaus Iohannis împotriva fostului premier Viorica Dăncilă a tulburat tare rău apele din PSD. Şi cum îi stă bine unui partid care se respectă, aşa cum este PSD-ul, obligatoriu trebuie găsit şi un ţap ispăşitor. Cum marele partid se găseşte într-o acută criză de ţapi se mulţumesc şi cu o capră pe care   baronii au deghizat-o în ţap încă de la CE-xul în care au nominalizat-o pe Viorica Vasilica Dăncilă candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale, gândindu-se încă de atunci că ea va fi capra sacrificată pe altarul construit de baronii PSD-işti.

La numai câteva minute după anunţarea exit poll-ului baronul Bădălău şi baroneasa Firea  dădeau mesaje în  media din ale căror  subînţeles reieşea în mod evident că zilele Vioricăi Dăncilă la cârma PSD-ului sunt numărate. Se vorbea de reformarea reformării în cadrul partidului.

La atacul celor doi şi nu numai, Viorica le spune răspicat: “Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau !“  Bădălău pare a spune: “Ai să dai samă, Doamnă ! “ , asta în timp ce corul baronilor strigă: “ Capul Lui Dăncilă vrem !“ La toate acestea Dăncilă  inervată că cei din PSD uită că şi ea este o biată femeie sensibilă  şi o atacă precum Iohannis le spune cu o voce tunătoare: “ De mă voi scula , pre mulţi am să popesc eu !“    Pentru că foarte mulţi compară, şi fără să greşească, lumea politică de azi cu schiţele umoristice şi piesele de teatru scrise de marele dramaturg I.L. Caragiale, prin citatele pe care vi le-am prezentat putem găsi asemănări ale PSD-ului de azi cu ce scria Costache Negruzzi în nuvela “Alexandru Lăpuşneanu” publicată în anul 1840.

Dăncila nu a pierdut alegerile neapărat din cauza ei. Ea încă de când a fost cocoţată în funcţia de prim ministru fără nicio expertiză a avut un rol bine determinat . Viorica urma să fie marioneta de serviciu care îşi depunea imediat demisia ca locul său să fie ocupat de Dragnea, dacă acesta scăpa de acuzaţiile penale. Numai că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg şi Dragnea a fost băgat la puşcărie, iar Dăncila care era prim ministru, conform marotei primul ministru trebuie să fie şi preşedintele partidului. Printr-un simulacru de alegeri  Dăncila ajunge preşedinte de partid şi premier. Bineînţeles acest lucru a fost posibil cu largul concurs al baronilor locali care au considerat-o pe Dăncila o prostănacă pe care să o manipuleze după bunul plac. Numai că Dăncila a demonstrat principiul contrariilor, în sensul că: “M-aţi crezut proastă? Na că vă arăt eu cine sunt cu adevărat.” Şi le-a arătat. A pus piciorul în prag şi a început să-i înveţe un alt dans pe baronii PSD. Dar … din păcate pentru ea a dat-o din sârbă în vals pe aceeaşi muzică, atunci  când chiar a început să creadă că este deşteaptă.

Prima analiză corectă a unui PSD-ist: „PSD să intre în Opozitie pentru 59 de ani, cum s-a întâmplat în Japonia”

Consilierul judetean al PSD Timiş Mihai Ritivoiu a făcut, pe blogul personal, o analiză a partidului, după alegerile prezidenţiale. El spune ca ”în locul lui Năstase, Geoană, Rus, Puşcas îi avem pe Andruşca – Marele Vulcanizator – Ministru al Economiei si pe Caraşol – electrician cu diploma de studii falsificată – director Transelectrica” şi compara PSD cu o ”balena eşuata pe uscat”. ”Partidul meu se duce de rapă. Maşinăria infernală, mastodontul armatelor de activişti, partidul dosarelor de cadre cu trei variante pentru fiecare post in administraţie a devenit un club de gospodine şi de amatori”, spune consilierul PSD.

La Giurgiu, Bădălău se laudă cu rezultatul obţinut, respectiv 54.8 % voturi pentru Dăncilă . Într-adevăr este un scor “extraordinar” prin comparaţie cu rezultatul de la alegerile din 2016 când acelaşi partid obţinea 75% din voturile electoratului giurgiuvean. Cu alte cuvinte PSD-ul a “crescut” din 2016 şi până acum în minus cu 21%.

Marele  noroc al lui Bădălău, salvarea lui de această dată vine de la cine se aştepta mai puţin şi anume de la primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu care a obţinut pentru PSD 61,8% din voturi.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *