Proiect legislativ privind masurile de control ale tuberculozei sustinut de deputatul Alexandru Andrei

Proiect legislativ privind masurile de control ale tuberculozei sustinut de deputatul Alexandru Andrei

Printre proiectele legislative adoptate în ședința  Camerei Deputatilor se numară si cel în care se stabilesc măsurile de control ale tuberculozei, dar şi o serie de facilităţi pentru cei ce suferă de această boală, proiect conform căruia persoanele diagnosticate cu tuberculoză, asigurate în cadrul sistemului public de asigurări de sănătate, au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără condiţii de stagiu de cotizare, pe toată perioada de tratament, până la vindecare. 
De asemenea, în vederea asigurării aderenţei la tratament a pacientului diagnosticat cu tuberculoză, acestuia i se acordă o indemnizaţie lunară de hrană, pe toată perioada de tratament în ambulatoriu. Cuantumul indemnizaţiei lunare de hrană pentru bolnavii de tuberculoză se aprobă prin hotărâre a Guvernului. Indemnizaţia lunară de hrană este asigurată din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. 
Tuberculoza este o boală transmisibilă cu impact major asupra sănătăţii publice în România, iar controlul acesteia constituie un obiectiv strategic de interes naţional. 
Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. Senatul a respins proiectul de lege în anul 2016.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *