PROGNOZA METEO. Vremea se raceste si apar precipitatiile

PROGNOZA METEO. Vremea se raceste si apar precipitatiile

Meteorologii anunţă o vreme mai caldă decât ar fi normal în această perioadă. După această încălzire, însă, vremea se va răci şi îşi fac apariţia precipitaţiile.

Luni, valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă în vestul țării, dar în celelalte regiuni vor continua să crească, astfel că, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros şi va ploua în Maramureş, Transilvania, local în Banat, Crişana, Oltenia şi izolat în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi vor fi condiţii pentru descărcări electrice. Noaptea înnorările se vor accentua în cea mai mare parte a ţării şi va ploua pe arii extinse în regiunile sudice, sud-estice şi local în rest. Pe arii restrânse se vor acumula cantităţi importante de apă. Vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime între 2 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 13 grade pe litoral. Dimineața, în zonele joase de relief, izolat va fi ceață.

În Giurgiu, vremea va continua să se încălzească și va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. În cursul zilei, cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie slabă vor fi reduse. Noaptea, înnorările se vor accentua și va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 10…11 grade.

Marţi, valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă îndeosebi în regiunile extracarpatice. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua mai ales în sud și în est, unde izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. În zona montană înaltă precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în sudul și estul teritoriului și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade, iar cele minime între 2 și 12 grade.

În Giurgiu, valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

Miercuri, valorile termice vor continua să scadă în majoritatea zonelor țării, astfel că maximele vor fi cuprinse, în general, între 6 și 16 grade, iar minimele între -1 și 11 grade. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua în jumătatea de sud-est, unde izolat vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate și local în restul teritoriului. În zona montană treptat vor predomina ninsorile, iar noaptea, în jumătatea de nord a Moldovei și în Transilvania precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări temporare la munte, dar și în sudul și estul teritoriului.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *