Prognoza meteo. Vremea se raceste in weekend din cauza unui val de aer polar

Prognoza meteo. Vremea se raceste in weekend din cauza unui val de aer polar

Meteorologii avertizează că vremea se va răci și mai mult zilele acestea, iar în unele zone din țară iarna deja își face simțită prezența.

În această dimineată, pe Vârfu Omu, la ora 08.00 se resimțeau -22 de grade Celsius, iar în Intorsura Buzăului -12 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. În majoritatea regiunilor, dar cu precădere în cele sudice și sud-estice valorile termice vor marca o creștere și se vor apropia de cele climatologic specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, nordul și centrul țării unde pe arii restrânse va ploua slab. În zona montană precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări locale în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare, viscolind și spulberând ninsoarea pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 16 grade, iar cele minime între -2 și 8 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Valorile termice, deși în scădere se vor situa în general în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracrapatice și în zona montană, unde pe arii relativ extinse vor fi precipitații, în timp ce în restul zonelor înnorările vor fi temporare, iar precipitațiile se vor semnala izolat. Acestea vor fi sub formă de ploaie, însă cu precădere spre sfârșitul intervalului la munte va ninge, iar în nord și în centru se va semnala lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în zona montană, iar în prima parte a intervalului local în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 6 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -3 și 6 grade. Pe spații mici vor fi condiții de brumă.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va continua să se răcească. Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații în majoritatea zonelor. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mixte în nord și centru și mai ales sub formă de ploaie în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua îndeosebi în jumătatea nordică a țării și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 10 grade, iar cele minime între -4 și 3 grade.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *