Prognoza meteo 8 – 11 octombrie 2021. Frigul pune stăpânire peste toată România

Prognoza meteo 8 – 11 octombrie 2021. Frigul pune stăpânire peste toată România

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru zile. Potrivit meteorologilor, vom avea parte de temperaturi mai scăzute decât cele specifice pentru această perioadă. Minimele de 0 grade vor fi la ordinea zilei.

Vremea în țară

Prognoza meteo vineri, 8 octombrie

Vremea va deveni deosebit de rece pentru aceastã datã, cu precãdere în regiunile extracarpatice şi va fi în general închisã. Temporar va ploua pe arii relativ extinse în jumãtatea sudicã a ţãrii şi cu totul izolat în rest. La munte, în general la altitudini de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri mai ales în sudul şi sud-estul teritoriului, precum şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 0 şi 8 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã, iar noaptea mai ales în nord şi centru şi de brumã.
Presiunea atmosferică va fi uşor variabilã în jumãtatea de sud-vest, dar se va menţine la valori foarte ridicate la nivelul întregii ţãri,în special în nord-est.

Prognoza meteo sâmbătă, 9 octombrie

Vremea va fi deosebit de rece pentru aceastã datã în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai persistente în jumãtatea sud-vesticã a ţãrii, iar în prima parte a intervalului şi în sudul şi estul teritoriului. Va ploua în Banat, Oltenia, local în Crişana şi pe arii mai restrânse în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari, cu precãdere în vestul Carpaţilor Meridionali vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sud-est şi la munte, şi local în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 7 grade.

Presiunea atmosferică va avea în continuare valori ridicate.

Prognoza meteo duminică, 10 octombrie

Vremea se va menţine deosebit de rece. Cerul va fi variabil în regiunile estice şi mai mult noros în restul teritoriului.  În jumãtatea de vest temporar va ploua şi pe alocuri se vor acumula cantitãţi importante de apã. În jumãtatea de rãsãrit ploile vor fi pe arii relativ restrânse şi în general slabe cantitativ. La munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în zona montanã înaltã, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 60…65 km/h şi pe arii restrânse şi la viteze mai mici în sud şi în sud-vest. Temperaturile maxime, în creştere uşoarã în est şi în sud-est, se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime între 1 şi 12 grade.

Prognoza meteo luni, 11 octombrie

Vremea va rãmâne deosebit de rece. Cerul va fi noros ziua şi va avea înnorãri temporare noaptea. Temporar va ploua în toate regiunile, pe arii mai extinse în cele sudice, estice şi centrale, unde pe alocuri cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. La munte, la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile, iar mai jos precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri la munte, precum şi în sudul şi sud-estul ţãrii.  Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 17 grade, iar cele minime, în general, între 1 şi 11 grade.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *