Primarul Nicolae Barbu îşi prezintă proiectele de la capitolul Mobilitate Urbană din cadrul primului pilon-Giurgiu, oraş modern

Primarul Nicolae Barbu îşi prezintă proiectele de la capitolul Mobilitate Urbană din cadrul primului pilon-Giurgiu, oraş modern

“CREŞTEREA CAPACITĂŢII DE CIRCULAȚIE A STRĂZILOR ÎN ZONA RAMADAN, CUPRINSĂ ÎNTRE STR. SLOBOZIEI/ALEXANDRIEI/GHIZADRULUI/BĂLĂNOAIEI ȘI NEGRU- VODĂ

O mare provocare pentru mine a fost reprezentată de acest proiect ”uitat” de toți primarii anteriori, respectiv modernizarea a 128 de străzi de piatră și pământ, fără apă și canalizare (pe unele străzi), fără aducțiune la gaze și un minimum de confort.

Astăzi, prin acest proiect am adus o mare bucurie copiilor și mai ales bătrânilor care nu mai credeau că vor mai trăi ziua când se va asfalta. Pentru executarea lucrărilor pe aceste străzi au fost realizate două proiecte în valoare de câte 3 milioane euro fiecare.

Termenul de finalizare a acestor două proiecte este octombrie 2020.

Proiectul – “O REGIUNE CONECTATĂ RUSE – GIURGIU- CORIDOR 7 DUNĂRE”

Acest proiect se încadrează în strategia de dezvoltare turistică a municipiului și oferă cadrul perfect pentru amenajarea malului canalului Sf. Gheorghe / Plantelor pentru activități de lansare la apă a ambarcațiunilor de agrement precum și parcarea acestora în condiții de siguranță. Amenajarea malului dinspre oraș a acestui canal va crea premisele unui traseu civilizat și sigur prin punerea în valoare și a insulelor de pe cursul Dunării și nu în ultimul rând va duce la creșterea atractivității municipiului Giurgiu ca destinație turistică.

Proiectul “ÎMBUNĂTĂȚIREA ACCESIBILITĂȚII CĂTRE PIEȚELE OCCIDENTALE ŞI ORIENTALE ŞI REDUCEREA IMPACTULUI TRAFICULUI GREU ÎN APROPIEREA ZONELOR LOCUITE”

Șoseaua de centură, varianta ocolitoare a municipiului Giurgiu este acum o certitudine, dat fiind faptul că este o investiție care se înscrie în Masterplanul de transport al României. Aceasta a fost structurată în două mari proiecte;

Varianta Ocolitoare – Vama Giurgiu – DN5 (Zona Bibița), aproximativ 7km, 4 benzi de circulație (2 benzi/sens).

Lucrările au fost demarate în august 2020, având ca termen de finalizare anul 2022.

Varianta ocolitoare – DN5 (zona Bibița) – DN5B(șos. Bălănoaiei) – DJ503(Ghizdarului) – DJ504(Alexandriei) – DN5C (Sloboziei).

Lucrările vor fi demarate în anul 2021 și vor fi finalizate în decembrie 2023.

Proiectul “ÎMBUNĂTĂȚIREA SERVICIILOR ADECVATE DE TRANSPORT NEMOTORIZAT ÎN MUNICIPIUL GIURGIU”

Mobilitatea urbană înseamnă și transport nepoluant, astfel că toate coridoarele de mobilitate (Central, Vestic, Estic) și toate proiectele deja implementate au incluse realizarea pistelor de biciclete.

Toți cei 19 km vor fi executați în cadrul acestor proiecte, având o valoare de 1,2 milioane euro (5,9 milioane lei).

Termenul maxim de finalizare este decembrie 2023, în măsura finalizării asfaltărilor pe parcursul anilor 2020, 2021, 2022.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *