Primarul Mihai Dobre spune: “Bine că i-au furat pistolul lui Bădălău pentru că altfel … “

Primarul Mihai Dobre spune:  “Bine că i-au furat pistolul lui Bădălău pentru că altfel … “

Moţiunea de cenzură a trecut, guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă a picat. Cei care au dus la acest deznodământ sunt cei de la ALDE care au lăsat guvernul în minoritate parlamentară prin ieşirea de la guvernare.  Imediat, după declaraţiile politice ale liderilor partidelor din opoziţie, mi-am dat seama că apele sunt foarte tulburi şi şansele să se limpezească curând există, dar lipsesc cu desăvârşire.

Ponta declară că vrea un guvern PSD, dar fără Viorica Dăncilă, având chiar şi trei propuneri de premieri cu care să se prezinte la preşedintele României.

USR plus PLUS vor alegeri anticipate aflaţi încă sub efectul afrodisiatic al alegerilor europarlamentare care le-a excitat dorinţa avidă de putere. Ce se pare că încă nu au aflat cei de la USR plus PLUS este că efectul afrodisiacului a trecut şi faptul că nu au organizaţii judeţene, în eventualitatea unor alegeri anticipate, acest lucru îi va arunca în neantul marelui anonim de unde de altfel au şi apărut stingându-se precum un meteorit înainte de a atinge pământul.

PNL-ul se află la o răscruce de vânturi dând dovadă de aceeaşi veşnică nehotărâre în încercarea lor disperată să facă bine ca să nu fie rău declarând prin liderul lor Ludovic Orban că vor la guvernare dar sunt de acord şi cu alegerile anticipate.

ALDE, cei care au dus la dărâmarea guvernului, nu vor la guvernare ceea  duce deja la o ruptură a alianţei PRO România şi ALDE. În acest moment ALDE este  un partid alături de toată lumea politică şi singuri împotriva tuturor.

Azi partidele politice sunt chemate la discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis. În mod cert fiecare partid va veni cu propunerea lui de premier şi vor pleca cu propunerea lui Iohannis.

Aseară târziu l-am sunat pe primarul oraşului Mihăileşti, Mihai Dobre căruia i-am cerut un punct de vedere personal legat de ceea ce se întâmplă pe scena politică:

“ La fel ca majoritatea primarilor din ţară am subscris la un program de guvernare, care la prima lecturare dădea impresia că viaţa oamenilor se va schimba în bine. Nici acum nu spun că programul de guvernare nu ar fi fost unul bun, asta în condiţiile în care cei care s-au aflat la cârma guvernului l-ar fi parcurs etapă cu etapă. Din păcate pentru prima dată în istoria României guvernele au fost schimbate într-un singur mandat de trei ori. Măcar dacă acest lucru ar fi fost făcut urmare a unor criterii de performanţă aşa cum s-a declarat public. Adevărul din punctul meu de vedere a fost cu totul altul. Mai exact ministrul care nu se supunea ordinului politic venit din Kiseleff trebuia executat şi schimbat cu alt ministru, chiar dacă acesta era un incompetent, aşa cum este cazul Bădălău, care după părerea mea şi nu numai, nu avea ce căuta în guvern. Cum este posibil să numeşti un hoţ dovedit şi condamnat pentru asta ministru al Economiei şi propus interimar pentru ministru al Energiei? Este de noaptea minţii ! Cum putea în felul acesta să fie pus în practică programul de guvernare ? Era imposibil.  Semanalul că oamenii sunt nemulţumiţi a fost dat la alegerile europarlamentare. Dar doamna Dăncilă nu a înţeles acest lucru lăsându-l în continuare pe Bădălău ministru, Bădălău fiind  cel care îşi făcea nevoile pe diaspora.

Călin Popescu Tăriceanu, care este un vulpoi politic, a simţit că dacă va continua lângă PSD fără o reformare a guvernului, unde pe lista scurtă era trecut şi Bădălău, nu va mai avea nici o şansă să prindă vreun loc de parlamentar. În atare condiţii ALDE a ieşit de la guvernare. Urmarea o vedem cu toţii. Sper ca numirea unui nou guvern să se facă cât mai repede cu putinţă, şi aici ne bizuim pe capacitatea preşedintelui României de a media această situaţie. În condiţiile în care nu va fi grabnic soluţionată această stare de fapt poate duce ţara într-o criză atât economică cât şi politică ce cu greu poate fi surmontată.

Şi ca să mai şi glumim,  orice rău spre bine. Bine că i-au furat pistolul lui Bădălău pentru că altfel, după ce s-a obişnuit să i se spună domn’ ministru, Doamne fereşte, putea să-şi pună pistolul la tâmplă. “

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *