Primarul din comuna Buturugeni, judetul Giurgiu, Preda Dumitru aflat in conflict de interese

Primarul din comuna  Buturugeni, judetul Giurgiu, Preda Dumitru aflat in conflict de interese

Sub titlul ANI – lot de aleşi locali, declaraţi incompatibili şi în conflict de interese, publicaţia Ştiripesurse. ro prezintă o listă cu aleşi locali aflaţi în situaţia de a fi consideraţi incompatibili. În lunga listă prezentată în cuprinsul articolului aproape că era imposibil să nu apără şi un edil din judeţul Giurgiu. Dacă nu apărem în topul judeţelor dezvoltate din ţară, ocupăm un loc fruntaş ca şi nivel de subdezvoltare şi  ne mai putem „mândri” că ocupăm prima pagină a ziarelor cu sărăcia şi corupţii noştri.

Primarul declarat de ANI ca şi incompatibil este primarul comunei Buturugeni, domnul Preda Dumitru.

“ANI dă lovitura – Lot de aleși locali, declarați incompatibili și în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 16 foști și actuali aleși locali, după cum urmează: …

  1. PREDA DUMITRU, Primar al comunei Buturugeni, Județul Giurgiu – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de primar 2012 – 2016 a semnat un contract de comodat cu Asociația „Antreprenoriat social pentru persoane vulnerabile”, în cadrul căreia fiul persoanei evaluate avea calitatea de membru fondator și ulterior și pe cea de angajat. Totodată, persoana evaluată a semnat un contract de comodat cu Asociația „Pâine pentru persoane vulnerabile”, în cadrul căreia fiul persoanei evaluate avea calitatea de membru fondator.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și ale art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. “

Stiripesurse.ro

 Oare doamna prefect Nina Carmen Crişu să nu fi fost informată de către Agenţia Naţională de Integritate că primarul din comuna Buturugeni este catalogat drept incompatibil ? ( Ce tare ne-ar bucura să aflăm că există primari declaraţi incoruptibili ).  Sau, a fost informată şi aşteaptă să fie promulgată legea care îi absolvă pe aleşii locali de incompatibilitate. Mă întreb în condiţiile în care legea va fi promulgată,  aplicabilitatea ei se va face şi  retroactiv ?

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *