În ceea ce-l priveşte pe primarul comunei Prundu, din judeţul Giurgiu absolut todeauna i-am recunoscut calitatea de bun gospodar. Am evitat să scriu despre dosarele în care este cercetat, despre faptul că zilele trecute DNA-ul, conform unor informaţii pe surse, a fost în vizită la primăria comunei pentru că eu personal sincer cred în prezumţia de nevinovăţie a tuturor celor care până să apară o hotărâre definitivă şi irevocabilă, dată de o instanţă de judecată, în accepţiunea mea sunt nevinovaţi. De ce susţin acest lucru ? Nimic mai simplu.  Pentru că de nenumărate ori instanţa de judecată a dat câştig de cauză unor presoane în defavoarea parchetului. Or oamenii târâţi în astfel de situaţii de cel mai multe ori rămân stigmatizaţi pe viaţă, iar cariera lor în domeniul afacerilor sau activitatea politică este de cele mai multe ori încheiată, ca să nu mai vorbim de traumele sufleteşti suferite de omul cercetat penal, care până la urmă se demonstrează că fapta în sine pentru care este cercetat nu există.

Dar … de aici şi până la declaraţia lui Cătălin Corbea dată unei publicaţii de presă locală cum că dosarul penal ce tocmai s-a încheiat, în care vinovatul fără vină era fostul deputat şi administrator al grupului de firme Nova Force, Florian Nicolae, să vii acum, după ce instanţa i-a dat câştig de cauză fostului deputat şi să spui că dosarul respectiv ar fi fost unul fabricat, comandat de Marin Anton, preşedintele PNL Giurgiu cu concursul dat de domna Virginia Velican, fost director al ANAF Giurgiu, sincer, după părerea subsemnatului ţine mai de grabă de literatura ştiinţifico fantastică.

Nu excludem posibilitatea ca unii funcţionari din cadrul ANAF din exces de zel să fi comis unele erori care au dus la întocmirea respectivului dosar.  Mă întreb dacă doamna Velican ar fi intervenit în favoarea lui Florian Nicolae, ce ar fi spus acum Cătălin Corbea, duşman declarat al lui Marin Anton? Probabil ar fi spus că Nicolae Florian a fost scăpat de dosar urmare a intervenţiei pe care Marin Anton ar fi făcut-o pe lângă doamna Velican. Ultima idee pe care doresc s-o abordez este următoarea:

Dacă, într-o situaţie ipotetică, faptele s-au petrecut aşa cum a afirmat Cătălin Corbea, fapte despre care spune că ar fi avut cunoştinţă  încă din anul 2011,  iar instanţa, printr-o eroare de procedură nu i-ar fi dat câştig de cauză lui Florin Nicolae şi acesta ar fi fost condamnat pe nedrept, practic nevinovat, cum ar fi putut să mai intervină Cătălin Corbea care a spus că ştia despre dosar că este unul fabricat, dar că a lăsat instanţa să se pronunţe? În condiţiile date Cătălin Corbea nu este oare în egală măsură vinovat alături de Marin Anton şi Virginia Velican, repet într-o situaţie ipotetică în care sincer eu nu cred, de complicitate, tăinuire, favorizarea infractorilor şi toate acestea pentru faptul că a lăsat un om, cu bună ştiinţă, un om nevinovat să fie târât prin instanţe şi care aşa cum am mai spus exista riscul să fie condamnat din cauza unui viciu de procedură?

Închei parafrazându-l pe nea Petre, vecinul meu care spune: „ Ce a dracu mai este şi politica asta domnule … „

I.C.MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *